1,6 miljard stormschade Europese verzekeraars

Friederike (18 januari), Eleanor (3 januari) en Carmen (1 januari) waren de stormen die Europa in januari 2018 hebben geteisterd. De totale stormschade voor Europese verzekeraars zal volgens ramingen van Aon boven 1,6 miljard euro uitkomen.

Volgens een schatting van herverzekeringsmakelaar Aon Benfield kosten de Europese stormen van januari Europese verzekeraars meer dan 1,6 miljard euro. Minstens twintig mensen kwamen om ten gevolge van de stormen, waarvan Friederike met ten minste dertien slachtoffers de meest dodelijke was. 

In Duitsland is Friederike, met voorlopige ramingen voor de leden van het Duitse verzekeraarsverbond van een miljard euro aan schade plus 100 miljoen euro schade van andere Duitse verzekeraars, de storm met de meeste schade sinds Kyrill in 2007. Friederike en Eleanor zorgden ook in ons land voor aanzienlijke schade

Volgens analist Michal Lörinc is stormachtig januari in Europa al goed voor evenveel stormschade (zowel wat betreft verzekerde schade als voor wat betreft totale economische schade) als geheel 2017.
Jan Schrijver; bron gegevens Aon
Geplaatst op 15-02-2018


Share on: