Bouwinvest volgens Effectory beste werkgever in financiële dienstverlening

In de categorie financiële dienstverlening is in de uitverkiezing van 'dé Beste Werkgevers van 2017-2018' de keus van de werknemers gevallen op Bouwinvest. Dat maakte Effectory vanmorgen bekend tijdens het Beste Werkgevers Ontbijt in Amsterdam.

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’. De winnaars per branche mogen zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2017-2018’ noemen. 

De betrokkenheid van de medewerkers bij de winnende werkgevers is met een gemiddelde van 8,3 veel groter dan bij organisaties zonder keurmerk, die gemiddeld een 7,0 scoren. "Hun geheim? Heldere, aansprekende doelen. Zo snapt iedereen zijn of haar bijdrage aan het grotere plaatje", aldus Effectory. Ook scoren de Beste Werkgevers hoog op bevlogenheid, een 7,9 ten opzichte van een 7,3 bij organisaties zonder keurmerk. Zij weten dat bevlogen medewerkers productiever, loyaler en minder vaak ziek zijn. Dat zorgt volgens de onderzoekers voor 22 procent meer winst. 

De Beste Werkgevers nemen de mening van hun mensen serieus, vragen naar hun ideeën en gebruiken die ook om hun organisatie te verbeteren. Dit alles gecombineerd met inspirerend leiderschap, gedeelde trots en klantgericht werken, maakt hen volgens hun eigen medewerkers tot de Beste Werkgevers van 2017-2018. 

Dit jaar beloonde Effectory goede werkgevers voor het eerst met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’. Volgens Guido Heezen, oprichter van Effectory, is dit een pluim voor alle werkgevers die het beste voor hebben met hun medewerkers: “Wij belonen goed werkgeverschap al 15 jaar, maar sinds dit jaar doen we dat voor het eerst in de vorm van een officieel keurmerk. Eerlijk, gratis en alleen te verdienen door een goede beoordeling van je eigen mensen. Dit maakt leuke werkgevers zichtbaar voor talent.” 

Bouwinvest belegt sinds 1952 in vastgoed voor het pensioenfonds van de bouw (bpfBOUW). Sinds 2003 is Bouwinvest losgekoppeld van het pensioenfonds. Bouwinvest REIM beheert vijf Nederlandse sectorfondsen: het Residential Fund, het Retail Fund, het Office Fund, het Hotel Fund en Healthcare Fund. De eerste drie fondsen staan ook open voor andere investeerders terwijl het Hotel en Healthcare Fund voor bpfBOUW worden beheerd. Bijvoorbeeld het WTC Rotterdam, waar ooit de Rotterdamse assurantiebeurs gevestigd was en waar ook nu veel assurantiebedrijven gevestigd zijn, is een bezitting van Bouwinvest. 
 

Branche

Winnaars 2017-2018

Profit

Bouwinvest, Goedhart Bouwbeheer, Interfood Holding, Rijk Zwaan, Talen Vastgoedonderhoud, URENCO & Wortell

Non-Profit

Deltion College, Gemeente Peel en Maas, International School of Amsterdam, Provincie Groningen, Waterschap Hunze en Aa’s, Woonstichting ‘thuis & VPRO

Zorg

Bevolkingsonderzoek Zuid, Deventer Ziekenhuis, Frankelandgroep, Geriant & Stichting SIG


Op de foto alle winnende werkgevers hedenmorgen op een rij en in de bloemen gezet
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Effectory
Geplaatst op 06-02-2018


Share on: