Driewielfiets alternatief voor scootmobiel

"Fietsen is gezond voor iedereen. Maar zeker op latere leeftijd wordt het steeds lastiger om te blijven fietsen", stelt de Fietsersbond. Een driewielfiets kan mensen met balansproblemen helpen om langer mobiel te blijven. Op zaterdag 3 maart houdt de Fietsersbond een Driewielfiets Ontdekdag.

De Driewielfiets Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Van 2 naar 3, een initiatief van de Fietsersbond, die zo de driewielfiets meer bekendheid wil geven. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis van FNO (Fonds Nuts Ohra), een vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving. 

Iedereen is welkom om gratis en vrijblijvend diverse soorten driewielfietsen uit te proberen onder begeleiding van een ervaren fietsdocent. Er zijn diverse merken en modellen beschikbaar, met en zonder elektrische ondersteuning. Er is ook een fiets die met een ombouwmodule is omgebouwd tot driewielfiets, en zelfs een vierwieler. Cees Smit, de fietsdocent die de Ontdekdag begeleidt, vindt het zonde dat mensen de fiets vaarwel zeggen voor bijvoorbeeld een scootmobiel. "Het gevoel van vrijheid dat je op de fiets krijgt, gun je iedereen die bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Met de driewielfiets kun je gewoon blijven fietsen. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je afleren om je evenwicht te willen bewaren. Op de Ontdekdag helpen we daarbij.”

De Driewielfiets Ontdekdag wordt gehouden in De Polderpoort,
Watersportweg 11, in Vlaardingen, van 9.00 tot 13.00 uur. 
Toegang is gratis. 


De afbeelding is een fragment uit een voorlichtingsvideo van de Fietsersbond. 
 


 
 


 
Jan Schrijver; bron gegevens Fietsersbond
Geplaatst op 28-02-2018


Share on: