Harry Filon over opgelopen vertraging IVS-keurmerk

Kiwa SCM haalde fel uit naar nieuwe concurrent IVS. "Wij hebben een geheel andere opzet en de toekomst zal wel uitwijzen of de markt nog behoefte heeft aan een omvangrijk programma als SCM of dat men toch kiest voor de lean & mean oplossing van IVS", is desgevraagd de reactie van Harry Filon, directeur van Visiewerk, de partij achter IVS en ook bekend van onder meer de Stichting Duurzaam Repareren en van Duurzaam Herstel.


Harry Filon over de vertraging bij de marktgang van IVS: "We zijn zondermeer wat te optimistisch geweest, qua planning. Maar dat komt doordat er een aantal zaken geregeld moeten worden door derden en wij geen invloed hebben op het tempo. De twee belangrijkste oorzaken van de vertraging zijn:
 
• In onze systematiek wordt een certificaat verstrekt als er binnen de EU een goedkeuring op een systeem is gegeven door een geaccrediteerde organisatie. Hiervoor moeten we wel weten welke systemen (merken, typen) ergens zijn goedgekeurd. We moeten dus de buitenlandse databases beschikbaar krijgen en koppelen. Dit is minder eenvoudig dan gedacht want (bijvoorbeeld) in Engeland is een Opel een Vauxhall. Een ander voorbeeld: een type in Zweden kan een hele andere 'type naam' hebben dan in Nederland. 
 
• De tussenpersonen en volmachten moesten op de hoogte gebracht worden en verzekeraars dienen intern zaken te wijzigen. Soms acceptatievoorwaarden, polisvoorwaarden of clausules. Dat kost helaas tijd. Zeker bij een onderwerp dat weinig prioriteit heeft, gaat dat even duren. 
 
Dit zijn voorbeelden van zaken die wel geregeld moeten zijn willen we kunnen starten, maar waarbij wij niet de voortgang bepalen (helaas). Ik ben bang dat we nog wel een paar weken nodig hebben." 

U leest hier ons eerdere artikel over de lancering van IVS. 
Jan Schrijver; bron foto Visiewerk B.V.
Geplaatst op 20-02-2018

< VorigeVolgende >


Share on: