Brandgevaarlijke werkzaamheden op platte daken

EMN organiseert op 29 mei 2018 een masterclass over brandgevaarlijke werkzaamheden op platte daken. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn ondermeer: wat zijn brandgevaarlijke werkzaamheden? Welke (polis technische) eisen worden er gesteld, welke alternatieven zijn er? Hoe zouden dergelijke branden voorkomen kunnen worden?

Wat is de rol van de schade expert tijdens zijn onderzoek naar de oorzaak van de brand? Aan welke eisen is een dergelijk onderzoek gebonden en hoe zit het met aansprakelijkheid en regres? EMN nodigt u van harte uit om te komen luisteren, mee te denken en te discussiëren over dit onderwerp. 

Programma 

15.00 uur Ontvangst 

15.20 uur Welkom door Roel Govaert, operationeel directeur EMN 

15.30 uur Brandgevaarlijke werkzaamheden: de voor- en nadelen van verschillende methoden en de alternatieven - Door de heer ing.
J.M. (Nic-Jan) Bruins, de heer Bruins is oprichter van en directeur bij ingenieursbureau DGI Dak en Gevel Ingenieurs B.V. DGI is een gespecialiseerd ingenieursbureau met verschillende samenwerkingsverbanden op een aantal zeer specialistische deelgebieden in het vakgebied daken en gevels. De heer Bruins is meerdere malen ingeschakeld als deskundige in rechtbankzaken met betrekking tot branden op platte daken. 

16:30 uur Welke (polis technische) eisen worden er gesteld aan brandgevaarlijke werkzaamheden op platte daken. Welke verschillende dekkingen cq clausules zijn er in omloop. Welke verzekeringen en polissen kunnen een rol spelen - Door de heer ing. P. (Peter) Hoekstra, schade expert bij EMN, gespecialiseerd in elektrotechniek, elektronica, gastechniek, werktuigbouwkunde en technisch oorzaak onderzoek. 

17.00 uur Pauze 

17:45 uur Hoe wordt er in de praktijk met de geldende eisen omgegaan. Toelichting omtrent het technisch onderzoek naar    brandschade. De rol van de schade expert - Vervolg presentatie Peter Hoekstra. 

18.15 uur Wat dient onderzocht te worden om aansprakelijkheid te kunnen aantonen? Toedrachtonderzoek: wat mag wel en wat mag er niet? - Door de heer M. (Marcel) Bos, schade expert bij EMN, gespecialiseerd in AVB, regres en toedrachtonderzoek. 

19:15 uur Casus en ruimte voor vragen. 

19:30 uur Borrel 

Contact 
Heeft u interesse in deelname aan de EMN Masterclass, stuur dan een e-mail. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Joep Delissen via telefoonnummer: 06 12 41 09 53 of e-mail

Permanente educatie/accreditatie 
Voor deze EMN Masterclass zijn bij het Nivre 3 PE- punten aangevraagd. 

Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze EMN Masterclass!

 
 
 

Foto: recent hield EMN aan de EUR een masterclass over transportschade
 
Jan Schrijver; bron gegevens EMN
Geplaatst op 05-04-2018


Share on: