Schadeverzekering onder Zwitserleven-label

Zwitserleven heeft het reisplatform Zwitserleven Vrijetijd gelanceerd. De levensverzekeraar uit de Vivat-groep gaat hiervoor samenwerken met verschillende start-ups, waarvan Withlocals en Petbnb de eerste zijn. Tegelijk met het platform wordt ook de Zwitserleven Vrijetijd Reisverzekering geïntroduceerd.

Met de Zwitserleven Vrijetijd Reisverzekering is bagage in totaal verzekerd tot € 5.000,- per verzekerde per reis. Bij meerdere verzekerden geldt dat er per reis maximaal € 10.000,- wordt vergoed voor alle verzekerden samen. De verzekering is een doorlopende reisverzekering en biedt dekking in alle werelddelen. Daarnaast zijn ook de medische kosten tijdens een buitenlandse reis verzekerd, vanwege een spoedeisende medische noodzaak. 

Het platform Vrijetijd biedt naast deze reisverzekering extra’s aan met de start-ups Withlocals en Petbnb. Withlocals biedt culinaire en culturele tours aan, waarbij een local de host is. Samen met Zwitserleven is een aantal exclusieve tours ontwikkeld. Petbnb brengt hondeneigenaren in contact met hondenoppassen in de buurt. Op het platform wordt een persoonlijke assistent aangeboden, die in overleg de perfecte dieren-oppas selecteert uit het bestand van Petbnb.

Jeroen de Graaf, directeur Merk & Communicatie bij de verzekeraar: “Een van de kernwaarden van Zwitserleven is vrijheid. Vandaar de keuze voor een reisproduct. In de basis is het een uitgebreide reisverzekering, maar we willen onze klanten altijd iets extra’s bieden. We hebben een platform gebouwd samen met partners om onze klanten een compleet gevoel van vrijheid te geven. In eerste instantie met de start-ups Withlocals en Petbnb, maar er zullen er snel meer volgen."

Wij vroegen de verzekeraar of dit een Reaal-product betreft dat Zwitserleven als label draagt en we vroegen wie als risicodrager voor dit schadeproduct optreedt? "Het betreft een Zwitserleven-product, waarvan Reaal Schadeverzekeringen N.V. de risicodrager is", aldus de woordvoerder van VIVAT.

Wie voert de schadebehandeling uit? "Bij het VIVAT Contact Center (VCC) komen de schades binnen. VCC verwijst dan door naar het schadebedrijf (P&C)."

Welke alarmcentrale wordt ingeschakeld voor de noodhulp? "SOS International."

Kunt u een indicatie van de premie geven? "Premie is afhankelijk van gezinssituatie + leeftijd verzekeringnemer. Is dus voor iedereen verschillend. De premie is heel eenvoudig te berekenen op: https://www.zwitserleven.nl/particulier/vrijetijd/reisverzekering/online-aanvragen/ "
Jan Schrijver
Geplaatst op 05-02-2018


Share on: