Sjaak Schouteren zet cyberteam op voor JLT

Verzekeringsmakelaar JLT Specialty (JLT) start zijn expansie op het gebied van cyberverzekering op het vasteland van Europa met de benoeming van Sjaak Schouteren (40) per 1 februari jl. in de functie van partner. Daarmee maakt hij - verantwoordelijk voor het managen en uitbouwen van de continentaal Europese cyberrisk portefeuille - deel uit van het Europese cyberteam van JLT.

Sjaak Schouteren zal zich met name concentreren op de Benelux, Duitsland en de Scandinavische landen. Met als standplaats Rotterdam (adres Schouwburgplein 30-34, 3012 CL  Rotterdam, telefoon 010 4400559) zal hij leiding geven aan business development en het vergroten van het risicobewustzijn bij klanten door heel Europa. "Om zo ondersteuning te geven aan de groei van JLT Specialty’s toonaangevende cyberrisico proposities", aldus het persbericht van de verzekeringsmakelaar. "Zijn benoeming is onderdeel van de vergroting van JLT Specialty’s Europese aanwezigheid met een groter Europees team dat zich specifiek richt op cyberrisico-management en verzekeringsoplossingen."

Schouteren komt over van Aon waar hij als manager Cyber Risk Solutions verantwoordelijk was voor alle cyber proposities binnen Nederland. Daarvoor was hij als Business Development Manager werkzaam voor schade-expertise bureau Cunningham Lindsey, waar hij verantwoordelijk was voor product development. Hij stond daar aan de basis van de ontwikkeling van het cyberteam. Hij is ook voorzitter geweest van het Cyber Platform van de VNAB. Daarnaast is hij een van de oprichters van Young InSurance Nederland en België. Voor dit werk heeft hij ook de NARIM-award ontvangen in 2014. 

Mark Wood, vice-voorzitter JLT Specialty Europe en voorzitter JLT Financial Lines Group: “Groei van en investeren in onze cyber capaciteiten is van essentieel belang voor onze groeistrategie in de komende vijf jaren." Sarah Stephens, hoofd Cyber JLT Specialty: “Gegeven de groei in cyberrisk gerelateerde schaden in Europa en de behoefte bij onze klanten voor gespecialiseerde expertise komt Sjaaks komst als geroepen. Hij zal de ‘driver’ zijn in het vergroten van het risicobewustzijn bij onze klanten." 

Sjaak Schouteren, partner bij JLT Specialty, geeft aan verheugd te zijn met deze stap: “Ik ben erg blij met deze stap en kijk ernaar uit om met mijn Europese collega’s samen te werken om met onze kennis en expertise op het gebied van riskmanagement de steeds groter wordende cyberrisico’s in beeld te brengen, te mitigeren en te verzekeren. Ik kijk ernaar uit om de kansen en mogelijkheden te benutten die JLT biedt voor zijn klanten en zo het beste van Europese en Londense cyberverzekerings- en riskmanagement markten voor nieuwe en bestaande Europese klanten beschikbaar te stellen.”

JLT is een internationaal werkende verzekeringsmakelaar waar ongeveer 10.600 werknemers werkzaam zijn. Het bedrijf heeft kantoren in 40 regio’s van waaruit klanten worden bediend in 135 landen op het gebied van riskmanagement-, verzekerings-  en employee benefits-oplossingen. Het Europese team is nu negen mensen groot en zal naar verwachting van JLT sterk groeien. 
 
Jan Schrijver; bron foto JLT
Geplaatst op 05-02-2018


Share on: