BlackFin Capital Partners nieuwe eigenaar CED

CED Group heeft een nieuwe eigenaar: BlackFin Capital Partners. In december werd een principe-overeenkomst getekend met de aandeelhouders. Afgelopen vrijdag vond de overdracht van meer dan 99% van de aandelen plaats aan BlackFin Capital Partners.

Het werkgebied van CED heeft zich de laatste jaren positief verbreed. Met nieuwe producten en diensten, ook buiten de verzekeringsbranche, waarin technologische innovatie een belangrijke rol speelt. In 2017 besloten de Nederlandse aandeelhouders van CED Group dat - gezien de verbreding van dienstverlening en internationalisering van CED - hun belang als aandeelhouder minder relevant werd. Er werd gezocht naar een nieuwe aandeelhouder en die werd gevonden in BlackFin Capital Partners. Na een zorgvuldig verlopen verkoopproces, een positief advies van de Ondernemingsraad en instemming van de Raad van Commissarissen, kon op 23 februari de aandelenoverdracht plaats vinden. 
 
Hans Coffeng, CEO CED Group: “BlackFin Capital Partners is een Europese investeringsmaatschappij met focus op de financiële sector, die net als CED gelooft in verdergaande outsourcing en technologische ontwikkeling in het bancaire- en verzekeringsbedrijf. De verandering van eigenaar heeft geen directe gevolgen voor de operationele bedrijfsvoering en medewerkers. CED gaat door op de ingeslagen weg om te behouden en te beschermen wat voor mensen en bedrijven van waarde is; digitaal waar het kan en persoonlijk waar het moet. De positieve ontwikkeling die CED als bedrijf doormaakt wordt doorgezet, met volledige steun van BlackFin Capital Partners.” 
 
Eric May, founding partner van BlackFin Capital Partners: “We delen de visie van een internationaal en innovatief schademanagementbedrijf dat verzekeraars en eigenrisicodragers beter, sneller en goedkoper bedient. De sector is aan sterke verandering onderhevig en CED heeft goed op deze verandering ingespeeld door zich te transformeren naar een bedrijf met een volledig geïntegreerd aanbod in schademanagement. Wij denken dat dit in de komende jaren een sterk competitief voordeel zal opleveren. We kijken ernaar uit om over de komende jaren CED’s management en al zijn werknemers bij te staan om de positie van marktleider verder uit te bouwen.” 
 
Jan Schrijver; bron gegevens CED Group
Geplaatst op 07-03-2018

< Vorige


Share on: