Brancheorganisaties bundelen juridische kracht

Brancheorganisaties FOCWA Schadeherstel, FOCWA Specialisten, RAI CarrosserieNL en UNETO-VNI gaan samenwerken op het gebied van juridische dienstverlening. De juridische adviseurs van de vier verenigingen vormen voortaan één team. Zo krijgen zij de ruimte om hun kennis en expertise te versterken en specialist te worden in een specifiek onderwerp.

De vragen die de leden stellen worden steeds complexer. Het is daarom belangrijk dat de juridische dienstverleners op een specifiek juridisch team specialist worden en die kennis delen binnen het nieuwe team juridische dienstverlening van FOCWA Schadeherstel, FOCWA Specialisten, RAI CarosserieNL en UNETO-VNI.

De meer dan 8.000 ondernemingen die zijn aangesloten bij deze brancheorganisaties profiteren straks van een betere juridische dienstverlening. Verder verandert er niets. De juridische dienstverlening blijft in handen van de eigen organisatie en leden krijgen steeds vanuit de eigen verenging een gespecialiseerd antwoord. Dit was voor alle organisaties een randvoorwaarde: de persoonlijke band en het vertrouwen tussen de leden en de juridische dienstverleners blijft bestaan.

Eric van Engelen, directeur van UNETO-VNI: " Met deze samenwerking maken we onze juridische diensverlening krachtiger. Het is logisch om deze stap te zetten: we kennen elkaar goed, we sluiten dezelfde cao af en onze leden werken allemaal in de technische dienstverlening. De juridische vragen die de leden van de vier brancheorganisaties stellen, zijn dan ook grotendeels vergelijkbaar".

Femke Teeling, directeur Vereniging FOCWA Schadeherstel: "Door de pensionering van onze juridische expert Jan Meinsma, stelden wij ons de vraag hoe we de juridische dienstverlening moeten inrichten voor onze leden. Samen met de andere partijen kwamen we al snel tot dezelfde conclusie: we kunnen beter onze dienstverlening samen organiseren. Zo versterken we elkaar en kunnen we meer kwaliteit aan onze leden bieden."
 
Margret Wallaard - FOCWA
Geplaatst op 08-03-2018

< VorigeVolgende >


Share on: