Congres 'Veilig Werken' tijdens vakbeurs

Vakblad Arbo en zijn uitgever Vakmedianet organiseren op woensdag 11 april aanstaande in Ahoy in Rotterdam het congres 'Veilig Werken'. Het congres wordt gehouden tijdens de vakbeurs Safety&Health@Work.

Arbo en Vakmedianet zijn mediapartner van de vakbeurs Safety&Health@Work, waarop zo'n 100 exposanten twee dagen lang (11 en 12 april) de nieuwste producten, diensten, trainingen en certificeringen tonen die bijdragen aan de veiligheid van de werkomgeving. De beurs is gratis te bezoeken.

Deelname aan het congres kost 299 euro per persoon exclusief btw (voor abonnees van Vakmedianet en voor leden van NVVK, NVVA en BA&O kost deelname 199 euro persoon exclusief btw). De organisatie schrijft over het congres: "Het aantal ernstige arbeidsongevallen neemt schrikbarend toe. Trends als internationalisering, digitalisering, flexibilisering, technologisering en decentralisatie vragen om wendbare organisaties. Gaat het daar mis? Of valt het reuze mee en bieden deze veranderingen juist kansen voor een veilige werkvloer? Welke ontwikkelingen beïnvloeden de veilige werkomgeving? Een keur van sprekers belicht de meest recente ontwikkelingen die de veilige werkomgeving beïnvloeden. De laatste stand van zaken en de heersende misverstanden daarover. Sprekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie SZW én uit de praktijk laten zien wat de trends en ontwikkelingen in werkelijkheid zijn en wat we kunnen leren van recente incidenten. Inspirerende experts uit de bouw, haven, industrie en transport&logistiek delen hun praktijkervaringen en visie over veilig werken. Met oplossingen waar -ook voor andere sectoren- wat van te leren valt."

Dagvoorzitter is Martin van Staveren (foto). Vanuit risicobureau VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties, in vele sectoren, over vernieuwend risicomanagement. Hij is daarnaast onder meer kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente. In 2015 verscheen zijn boek 'Risicogestuurd werken in de praktijk'. Mr. Marc Kuipers, Inspecteur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zal ingaan op oorzaken en gevolgen van de stijging van het aantal arbeidsongevallen. Carsten Busch belicht de Fabels over Veiligheidsfabels. Want wat is nu echt de "waarheid" achter veiligheid?  Via deze link vindt u het complete programma en informatie over inschrijving.
Jan Schrijver; bron gegevens Vakmedianet
Geplaatst op 21-03-2018

< VorigeVolgende >


Share on: