Drukte in verband met vrieskou en ‘Beast from the East’ bij Polygon

De vrieskou van de afgelopen weken houdt de gemoederen bij reconditioneerder Polygon nog steeds bezig. Waar de kou voor veel ijspret zorgde ontstond er ook overlast. De lage temperaturen leidden tot een groot aantal bevroren leidingen, toen de dooi inzette veroorzaakte dit veel lekkages en waterschades.

Bekijk hier het FILMPJE

In het dooiweekend (3 en 4 maart) werkten de specialisten dag en nacht om noodoplossingen te leveren en zo de schade te beperken. Sommige media spraken over 8 keer zoveel meldingen als normaal. Met deze drukte gingen niet alleen de dienstdoende medewerkers aan de slag, iedereen hielp mee om gedupeerden te helpen. Ook nu wordt er nog hard gewerkt om de ontstane waterschades te drogen en te herstellen.
 
In Engeland hield het winterse weer langer aan, daar wordt Polygon nog steeds overspoeld met meldingen van waterschade. Het zogenaamde ‘Beast from the East’ zorgde voor grote opschudding in Engeland, als gevolg van een groot pak sneeuw was het voor sommige teams zelfs lastig om gedupeerden te bereiken. Vanuit het hele land werden medewerkers ingezet om de teams in de zwaarst getroffen gebieden te ondersteunen.   
 
Voldoende mensen en apparatuur
Tijdens het dooiweekend stond de telefoon roodgloeiend. Bas Dekker, dienstdoende projectleider bij Polygon verteld: "We kregen schade na schade binnen, het was bijna niet bij te benen. Gelukkig werkt het hele Polygon team op dit soort drukke momenten mee. Vanuit opdrachtgevers begrepen we dat wij als een van de weinigen nog nieuwe calamiteiten aannamen. Dan merk je wel dat wij een internationale organisatie zijn met voldoende mensen en apparatuur in dit soort noodsituaties."
 
Maar hoe zorgt Polygon er dan voor dat ze in dit soort extreme situaties nog voldoende apparatuur hebben om iedereen te kunnen helpen? Dankzij het wereldwijde Polygonnetwerk kan gebruik worden gemaakt van de ‘Eurostock’. Een noodvoorraad aan apparatuur die tijdens extreem drukke perioden wordt ingezet. Deze voorraad is opgeslagen op het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Er werken continu 2 specialisten aan het onderhoud van de apparatuur, zodat deze altijd direct in gebruik genomen kan worden in noodgebieden.
 
Zowel Polygon Nederland als Engeland maakt momenteel gretig gebruik van deze voorraad. Polygon UK bestelde ongeveer 1.700 stuks apparatuur, met name drogers en ventilators om waterschade te drogen. Binnen 2 dagen werd deze grote bestelling afgeleverd op het hoofdkantoor in Huntingdon.
 
Zo kunnen snel, veel gedupeerden in heel Europa geholpen worden tijdens noodsituaties waarbij veel mensen tegelijk met schade te maken krijgen.
 
Bekijk hier het FILMPJE

Polygon (Advertorial) 
 
Geplaatst op 27-03-2018

< VorigeVolgende >


Share on: