Kennissessie 'Cryptocurrencies ontcijferd'

Schouten Zekerheid houdt op donderdag 19 april van 15.30 tot 19.00 uur in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam een kennissessie met als titel 'Cryptocurrencies ontcijferd'.

"Dagelijks hebben we het over de Bitcoin, Ripple, Ethereum en ga zo maar door. Massaal zijn deze digitale munten gekocht. Betekent de opkomst van deze cryptovaluta dat er straks geen euro's, yens en dollars meer zijn? Wat betekent dit voor uw organisatie? En verdwijnt door blockchain ook uw betalingsrisico? Oftewel, is blockchain de Brexit van de kredietverzekering?", aldus de organisator van deze kennissessie, die opmerkt: "En waar kunnen we dit beter doen dan vanuit de solide basis van een voormalig gebouw van de Nederlandsche Bank?", wat het pand aan de Boompjes 251, Rotterdam (waar het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum gevestigd is) dus is.  

Er wordt ingegaan op vragen als:
Wat is blockchain en hoe gaat dit onze wereld veranderen?
Worden de economische gevolgen van de Brexit onderschat?
Wat zijn de (nieuwe) mogelijkheden binnen de kredietverzekeringsmarkt?

Een specialist op het gebied van blockchaintechnologie vanuit Euler Hermes zal ingaan op het effect van deze nieuwe technologie en de cryptomunten op de economie. Vervolgens zal Ralph van Helden, country manager bij Lloyds of London, u meenemen naar de dagen voor, tijdens en na de Brexit. Hoe moet u hierop anticiperen? Ralph heeft dagelijks te maken met vraagstukken over deze ontwikkeling en geeft concrete handvatten voor de Nederlandse ondernemer. Als laatste zal Astrid Wijnveldt, Specialist kredietverzekeringen bij Schouten Zekerheid, toelichten welke oplossingen kredietverzekeraars in binnen- en buitenland bieden en ingaan op welke keuzes er gemaakt moeten worden in dezen. 

 
Jan Schrijver; bron gegevens Schouten Zekerheid; bron afbeelding Bitcoin wisselautomaat in Boston in 2014, foto genomen door Martin E. Walder, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Martin_E._Walder&action=edit&redlink=1
Geplaatst op 14-03-2018

< VorigeVolgende >


Share on: