Kredietverzekeraar laat klanten 'kort op de bal spelen'

Kredietverzekeraar Atradius rapporteert een totale omzet van 1.837,2 miljoen euro over 2017, hetgeen een stijging betekent van 5,1 procent (bij constante wisselkoersen). De combined ratio verbeterde van 78,0 tot 77,4 procent. Het resultaat uit verzekeringen en diensten steeg met 8,8% tot 260,1 miljoen euro.

Het resultaat na belastingen kwam uit op 186,2 miljoen euro (- 12,1%). Het eigen vermogen (en Tier 2 solvabiliteitskapitaal) steeg als gevolg van de winstgeneratie met 6,6 procent tot 2,1 miljard euro.
 
De inkomsten uit verzekeringen bedroegen 1.718,9 miljoen euro. Dit is een groei van 2,0 procent (2,7 procent bij constante wisselkoersen). Noord-Amerika, Azië en Centraal- en Oost-Europa vertoonden een veelbelovende omzetgroei.
 
"De schaderatio vóór herverzekering kwam uit op een uitstekende 41,7 procent en blijft daarmee vrijwel op hetzelfde niveau als in 2016. Dit is voornamelijk het gevolg van een aanhoudende hoge risicoaanvaarding en een degelijk risicobeheer", aldus de verzekeraar.
 
Vooruitzichten
"Ook in 2018 wordt een wereldwijde economische groei verwacht, waardoor ook de verzekerbare omzet van de klanten van Atradius zal blijven toenemen. Dit betekent dat de prijzen verder onder druk komen te staan. Handelsbelemmeringen zouden een domper op de wereldhandel kunnen zetten, terwijl de aanhoudende bezorgdheid rond de Brexit een bedreiging vormt voor ondernemingen die sterk inzetten op uitvoer. Ondanks die ongerustheid verwachten we in 2018 een behoorlijk stabiele groei, met een veelal stabiele insolventiegraad", schrijft Atradius. Isidoro Unda, voorzitter en CEO van Atradius licht toe: “Een stabiele onderneming uitbouwen waar onze klanten en partners steeds op kunnen rekenen voor een uitmuntende dienstverlening over de hele lijn, waar ook ter wereld, is al jaren een prioriteit voor Atradius. Nu het bedrijfsklimaat opklaart, moeten onze klanten snel kunnen inspelen op de kansen die zich overal voordoen. We blijven innovatieve diensten lanceren, zoals Atradius Insights in 2016 en Atradius Atrium in 2017. Dankzij deze diensten kunnen onze klanten kort op de bal spelen en betere beslissingen nemen met betrekking tot hun kredietbeheer. Door met onze klanten mee te denken, kunnen we hen beter ondersteunen in het beheer van hun handelskredieten, zodat hun onderneming in alle veiligheid kan groeien.”
 
Over Atradius
Atradius biedt wereldwijd kredietverzekeringen, borgstellingen en incassodiensten aan via aanwezigheid in meer dan 50 landen. De producten van Atradius op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico’s die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de grootste verzekeraars in Spanje en een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld. 

Foto: raad van bestuur van Atradius met in het midden voorzitter Isidoro Unda
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Atradius
Geplaatst op 19-03-2018

< VorigeVolgende >


Share on: