Stichting Salvage: ruim 16.000 mensen geholpen

In 2017 ontving Stichting Salvage 4.893 meldingen (oproepen via de alarmcentrale van de brandweer). Dit betekende een stijging van 18,5 procent ten opzichte van 2016, onder meer dankzij de uitbreiding van het mandaat De meldingen hadden betrekking op 7.350 objecten, waaronder 2.467 belendingen. De stichting heeft het jaarverslag in één infographic samengevat.

De infographic (klik voor grotere weergave) van Stichting Salvage geeft informatie in grofweg drie delen: wat doet Stichting Salvage (voor wie en met wie), 2017 in vogelvlucht (hoogtepunten) en de cijfers (statistieken). Citaten van de stakeholders geven het belang van Salvage aan. “Salvage was een rots in de branding”, aldus een gedupeerde. 

Jubileumviering
Een feestelijk hoogtepunt in 2017 was de viering van het dertigjarig jubileum van Stichting Salvage. Tijdens de dag werd door diverse sprekers benadrukt dat het werk van Stichting Salvage na dertig jaar nog steeds onmisbaar is. Elk jaar worden immers duizenden  mensen (16.192 mensen in 2017) geholpen in veelal de moeilijkste uren van hun leven.

Uitbreiding van het mandaat
Een niet minder belangrijke gebeurtenis in 2017 was de uitbreiding van het werkterrein van Stichting Salvage met hulp na water en stormschade. De vuurdoop op dit punt deed zich in februari 2017 voor, toen er een zware storm over Nederland trok. Aan het einde van het jaar werd de uitbreiding van het mandaat samen met verzekeraars geëvalueerd. "De conclusie is dat ook de inzet van Stichting Salvage bij waterschades zeer zinvol is. De uitvoering van bijvoorbeeld een snelle droging werkt positief en beperkt de kosten", aldus de stichting. In november presenteerde Stichting Salvage een plan van aanpak bij branden met asbest aan het Verbond van Verzekeraars.

Gemiddeld een 8,8 van gedupeerden
De staf van Stichting Salvage bestaat momenteel uit zes medewerkers. Zij zetten zich in om de missie van de stichting: snelle en praktische hulp aan gedupeerden, na een calamiteit , optimaal vorm te geven. In 2017 had de stichting de beschikking over 130 schade-experts die als Salvagecoördinator hun werk deden. De gedupeerden die in 2017 hulp van Salvage kregen, gaven hier een zeer hoog waarderingscijfer voor, namelijk gemiddeld een 8,8, zo meldt de stichting.
Jan Schrijver; bron gegevens Stichting Salvage
Geplaatst op 01-03-2018

< VorigeVolgende >


Share on: