En de winnaar van de Innovatieprijs is: WA Connect van Openclaims

Zojuist heeft een robot bekendgemaakt dat de NVGA am: Innovatieprijs 2018 is gewonnen door WA connect van het bedrijf Openclaims Netherlands BV. De prijs werd gelukkig nog wel uitgereikt door mensen, jurylid en hoofdredacteur van am: Jannie Benedictus (geheel links) en namens de NVGA jurylid Jorg Roodbeen (derde van rechts).

Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd de prijs uitgereikt. Tien inzendingen waren ontvangen, waaruit de vijfkoppige jury vier nominaties had geselecteerd, te weten:
  • Adviesportaal van C-Profile
  • Imago Designer van Bugs Business BV
  • Intermediairmodule van Postex
  • WA Connect van Openclaims Netherlands BV
Voor de 400 aanwezigen in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, waar de zon de temperatuur sowieso liet stijgen en de vier genomineerden al helemaal het 'spannende zweet' uitbrak, werden op video de pitches van de vier genomineerden getoond. Daarna was het zoals gezegd aan een robot om bekend te maken dat WA connect dit jaar met de eer gaat strijken. Jannie Benedictus heel gevat, "Is het een hij of een zij, ik houd het op androgyn, het heeft in ieder geval geen last van zweet. Dat is wat anders dan bij mensen; maar die doen er wat aan; ik ruik heel wat aftershaves en deodorants om me heen." 

Lex Orie (met oorkonde), mede-eigenaar van Openclaims ging vervolgens met zijn hele team op de foto en in de bloemen. "WA connect biedt een verhaalsservice en een veiling van schade-opdrachten in een. Wij weten zo'n 30% schadelastreductie op de schadegevallen die via ons lopen te realiseren." 

De andere inzendingen waren:
Assanti App, van Assanti
Compliance module, van EBLINC BV
Opleiding Gevolmachtigd Agent, van NIBE-SVV
Chatbot, van Sluiteenverzekering.nl
Zakelijke Vergelijker, van VDRD
Vigi app, van Vigi
 
Jan Schrijver
Geplaatst op 18-04-2018


Share on: