Gerard ten Brincke nieuw bestuurslid Stv

Gerard ten Brincke (62) wordt per 18 april 2018 bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Ten Brincke was tot 1 april 2016 directievoorzitter van De Europeesche.

‘Het is belangrijk dat zowel de kennis van verzekeraars als de stem van de klant goed zijn vertegenwoordigd in ons bestuur. Gerard brengt veel kennis mee over het verzekeringsvak en is daarom een waardevolle aanvulling voor ons bestuur’, aldus Elly Blanksma, voorzitter van Stv. 
 
Ten Brincke neemt het bestuurslidmaatschap over van Danny van der Eijk die ruim twee jaar in het bestuur van Stv heeft gezeten. Van der Eijk werd onlangs voorzitter van de raad van commissarissen van Univé en die functie is niet te combineren met het bestuurslidmaatschap van Stv. Gerard ten Brincke was voordat  hij directievoorzitter was van De Europeesche, onder meer directeur Schade bij a.s.r. 
 
Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat momenteel uit vier leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Gerard ten Brincke en Jan Steenman, beiden voormalig directievoorzitter De Europeesche). Het andere bestuurslid heeft een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond. 
 
De Stichting toetsing verzekeraars geeft onder meer uitvoering aan het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Stv
Geplaatst op 16-04-2018


Share on: