Nieuwe functie DEKRA-topman Wim Ter Voert

In verband met het aanvaarden van een nieuwe internationale rol treedt mr. Wim Ter Voert per 1 mei 2018 terug als voorzitter van de directie van DEKRA Claims & Expertise B.V.

Ter Voert bekleedde diverse directiefuncties bij DEKRA en zijn rechtsvoorgangers. Zo was hij van 2004 tot 2008 directeur van de Bartok Groep. Hij is nu voorzitter van de directie van DEKRA Claims & Expertise B.V. In zijn nieuwe functie binnen de groep is hij vanaf deze maand als Executive Vice-President verantwoordelijk voor de wereldwijde claims- en expertise-activiteiten van het concern.
 
De in 1925 opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijd werkende expertiseorganisatie. In 2017 heeft DEKRA een omzet van 3,1 miljard gerealiseerd. Er werken ruim 43.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke services draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de dienstverlening behoren onder meer voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie, maar ook trainingen en uitzendwerk. 

In Nederland heeft DEKRA een omzet van 111 miljoen euro en biedt het bedrijf werk aan ongeveer 900 medewerkers. DEKRA is in Nederland actief op het gebied van Product Testing & Certification, Business Assurance, Material Testing & Inspection, Process Safety en Claims & Expertise
Jan Schrijver; bron gegevens DEKRA Claims and Expertise B.V., foto LinkedIn
Geplaatst op 23-04-2018


Share on: