ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network

Zorgverzekeraar ONVZ en FoodFirst Network gaan mensen helpen gezonder te leven door gezonder te eten. De partijen zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. FoodFirst Network is een online platform over gezonder leven. Een van de gezichten is meesterkok Rudolph van Veen. ONVZ is de eerste zorgverzekeraar die verzekerden samen met FoodFirst Network gaat helpen gezondere keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging.

FoodFirst Network bevat honderden kookvideo’s met smakelijke en gezonde recepten. Koks als Rudolph van Veen, Andy McDonald, Sandra Ysbrandy en Bianca Jansen nemen kijkers stap voor stap mee, zodat zij eenvoudig met een laptop, tablet of telefoon in de keuken kunnen videokoken.


Een gezonder leven begint volgens FoodFirst Network met goede voeding; food first. Maar voor een gezonde leefstijl is meer nodig. Het platform bevat daarom ook video’s over beweging en ontspanning. Aan de keukentafel schuiven ook artsen, voedingsdeskundigen, diëtisten en psychologen aan. Onder hen professoren Jaap Seidell, Hanno Pijl en Leonard Hofstra. Gezondheidswetenschapper Maaike de Vries geeft advies over ademhaling. FoodFirst Network heeft verder een samenwerking met kickboxer Rico Verhoeven, die het platform volledig ondersteunt. De vaste huisarts is Tamara de Weijer, naast voorzitter van de stichting Arts & Voeding, tevens bekend van onder andere Humberto Tans RTL Late Night. 

Gezond zijn en blijven

Concreet betekent de samenwerking met FoodFirst Network voor de verzekerden van ONVZ dat zij de mogelijkheid krijgen om zich, tegen een gereduceerd tarief van 15 euro (normaliter 44,99 euro per jaar), aan te melden op het platform van FoodFirst Network. Op deze manier investeren ONVZ en FoodFirst Network samen in de gezondheid van verzekerden.

Met de samenwerking wil ONVZ zijn verzekerden helpen en inspireren bij een goed en gezond leven. “ONVZ is er uiteraard voor wie ziek is en zorg nodig heeft”, zegt bestuursvoorzitter Jean-Paul van Haarlem. “Maar we zijn er ook voor wie gezond is en dat graag wil blijven. We geloven dat FoodFirst Network onze verzekerden kan helpen om gezondere keuzes te maken. Een gezond leven kent vele geheimen. Het gaat namelijk niet alleen om voeding en bewegen, maar ook om ontspanning en sociale contacten. De koks, artsen en andere deskundigen van FoodFirst delen hun adviezen, recepten en tips voor een gezond en vitaal leven.”

Het platform is ook geschikt voor wie speciale behoeften heeft. Zo kunnen gebruikers in hun profiel bijvoorbeeld aangeven of ze willen afvallen, of dat ze een allergie of chronische ziekte hebben. Gebruikers met bijvoorbeeld een notenallergie krijgen geen recepten met noten en gebruikers met diabetes krijgen alleen suikervrije recepten te zien.
Margret Wallaard, bron gegevens ONVZ
Geplaatst op 11-04-2018


Share on: