Vanderwal & Joosten viert 25 jarig bestaan: apenrots en apetrots

Zaterdagavond heeft expertisebureau Vanderwal & Joosten BV het 25 jarig bestaan met medewerkers en relaties gevierd in de aansprekende accommodatie ‘Lijm & Cultuur’ in Delft. In deze fraai gerestaureerde oude lijmfabriek werden de gasten rijkelijk onthaald op drank en spijs en gingen de voeten van de vloer op de muziek van een swingende funky coverband.

Ook directie en medewerkers beklommen het podium. Zo verrasten de huidige partners van Vanderwal & Joosten met een schitterende act, waarbij zij uitgedost als de ‘Village People’ hun versie van de bekendste hit van deze legendarische Amerikaanse groep op het toneel zetten, tot groot vermaak van de aanwezigen. Alsof de tijd even had stilgestaan en met een knipoog terugkijken in het verleden, past uiteraard geheel in de viering van een jubileum. De medewerkers speelden in op het heden door een eigen bewerking ten gehore te brengen van ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’, de hit uit ‘De Luizenmoeder’.  

Oprichters Koos van der Wal en Paul Joosten verbonden in een humoristische toespraak het verleden met de toekomst. Aan hen was het de eer om namens hen en alle medewerkers drie sculpturen aan te bieden die het begrip ‘samenspel’ visualiseren, een voor elke vestiging (Amstelveen, Rotterdam en Utrecht). Bovendien bleken er nog twee sculpturen te onthullen, waarvan Van der Wal en Joosten deden vermoeden dat deze door de bekende beeldhouwer Verkade zouden zijn gemaakt en waar dus best eens het borstbeeld van elk van beide oprichters onder de zwarte flanellen doeken schuil zouden kunnen gaan. Tot in de eeuwigheid herinnerd worden, wie wil dat immers niet? Ooit waren zij de leidende apen op de rots, maar daar al weer enige tijd vanaf geduwd door andere apen, ja zo gaat dat en het is goed dat dat zo gaat, zo vertelden zij. Ooit zal dat de huidige leiders - Gerrit Taal, Jurjen Witte en Sydney Boogaard -  ook zo vergaan, voorspelden zij. Dat is een natuurlijk proces en houdt een organisatie jong en gezond. Dat zij van de apenrots geduwd zullen worden, zover is het nog lang niet. Het is aan hen en de andere partners en de medewerkers om nog talrijke jaren het succes te bestendigen.

Na dit expliciet uitgesproken vertrouwen werden de twee sculpturen van het omhullende doek ontdaan. Niet de borstbeelden van Koos van der Wal en Paul Joosten, maar twee beelden van apen kwamen onder het doek vandaan en verhoogden de feestvreugde, waarna het zaterdagavond in Delft nog tot laat gezellig bleef. In de afgelopen kwarteeuw is er een bedrijf neergezet waarop, directie en medewerkers, met recht apetrots mogen zijn. 
Jan Schrijver; foto door Louise Melchers
Geplaatst op 16-04-2018


Share on: