VIVAT-cao: 5% loonsverhoging, variabele beloning afgeschaft

Gisteren hebben de vakbonden ingestemd met het eindbod van VIVAT voor een nieuwe cao voor 2018 en 2019. Hiermee is de nieuwe cao per 1 januari 2018 voor het bedrijf een feit. Alle medewerkers krijgen per 1 juli 2018 een structurele loonsverhoging van 5 procent.

Ook houdt de nieuwe cao in dat er een einde komt aan de variabele beloning voor het senior management en de overige cao-medewerkers. Ron van Oijen (foto), CEO van VIVAT: “De afgelopen jaren heeft VIVAT een transformatie doorgemaakt. Onze organisatie is gericht op innovatie, het beter bedienen van onze klanten, digitalisering en de inzet van data. Ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is structureel opgenomen in onze strategie. Als onderdeel van ons MVO-beleid hebben wij voorgesteld om de variabele beloning af te schaffen. Wij vinden deze beloning niet meer van deze tijd. De prikkel om onze klanten beter te bedienen en om jezelf te ontwikkelen, komt naar onze mening uit andere zaken. Zoals nuttig werk, prettige collega’s en goede werkomstandigheden. Wij zijn een maatschappelijk verantwoorde verzekeraar, daar past een ander beloningssysteem bij. We zijn blij te merken dat de vakbonden en onze medewerkers zich daarin konden vinden.” 

Naast de nieuwe cao, is ook een  nieuw sociaal plan, met een looptijd van twee jaar, onderdeel van de afspraken met de bonden. “Met dit nieuwe sociaal plan geven we werknemers duidelijkheid over hun financiële positie bij eventuele reorganisaties. Daarbij willen we werknemers faciliteren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen loopbaan, intern of extern. Een individueel te gebruiken coachings- en/of opleidingsbudget zorgt bijvoorbeeld voor duurzame inzetbaarheid,” aldus Van Oijen.
Jan Schrijver; bron gegevens VIVAT
Geplaatst op 17-04-2018


Share on: