Assurantiekantoren hebben wettelijke grondslag nodig voor gebruik BSN

De Stichting Contactgroep Automatisering heeft bij het Ministerie van Financiën aangedrongen om op korte termijn te komen tot een wettelijke grondslag voor het gebruik van het Burgerservicenummer, het BSN, door financieel adviseurs.

Het gebruik van het BSN is uitsluitend toegestaan indien hiervoor een wettelijke grondslag bestaat. Een dergelijke grondslag bestaat op dit moment voor financieel adviseurs niet. In de praktijk vragen echter vrijwel alle aanbieders bij het aanvragen van een offerte voor een hypothecair krediet of andere complexe financiële producten het BSN van de klant. Ook hebben veel financieel adviseurs in hun archief documenten waarin het BSN van de betreffende klanten is vermeld.

Het gebruik van het BSN zonder wettelijke grondslag is ook op grond van de op 25 mei aanstaande in werking tredende Algemene Verordening Gegevensverordening, de AVG, verboden.

Bij de Stichting Contactgroep Automatisering zijn 17 ondernemingen aangesloten die automatiseringsoplossingen bieden voor financieel adviseurs.


Foto: een bijeenkomst vorig jaar september van de Stichting Contactgroep Automatisering met als onderwerp privacy


 
Jan Schrijver; bron gegevens Stichting Contactgroep Automatisering
Geplaatst op 18-05-2018


Share on: