Belgische Axalta-medewerkers fietsten voor goede doel

Medewerkers van Axalta Coating Systems, leverancier van vloeibare en poedercoatings, hebben voor het achtste opeenvolgende jaar duizend kilometer gefietst om geld in te zamelen voor een vooraanstaand goed doel uit België: Kom op Tegen Kanker (KOTK).

De race, die werd gehouden van 10 tot 13 mei, werd gereden door drie teams die elk 250 km per dag fietsten op alle vier de dagen, startend en eindigend in Mechelen, België. Axalta’s deelname aan deze race sluit aan op de betrokkenheid van het bedrijf bij de allereerste KOTK 100 km-run, die op 18 maart 2018 plaatsvond. Op en rond de Universiteit van Antwerpen ging een team van vier Axalta-medewerkers de uitdaging aan. De eerste loper volbracht 40 km, en 10 km later, op de 30 km mijlpaal, sloot een collega zich aan waarna de laatste twee lopers op de 20 km en 10 km mijlpalen aansloten, totdat ze alle vier samen de eindstreep bereikten. 

Door zowel de race-evenementen als andere fondswervende activiteiten gedurende het jaar, konden medewerkers van Axalta uit België 17.540 euro ophalen voor KOTK, die de opbrengst voor klinisch onderzoek zal gebruiken met het doel hogere overlevingskansen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten te creëren. 

Herbert van der Donk, plantmanager van Axalta in Mechelen, zegt: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door kanker. De teams hebben hun best gedaan en iedereen heeft daarbij echt zijn grenzen verlegd. Wij zijn erg trots op hun prestaties.” 

Axalta heeft samen met de bijna 1.000 andere teams die hebben deelgenomen aan de 1000 km fietstocht, en de 200 teams die betrokken waren bij de 100 km-run in 2018 een totaalbedrag van 5.462.500 euro opgehaald.


Fotobijschrift: Axalta-werknemers uit België fietsten 1.000 km om meer erkenning te krijgen en fondsen te werven voor het goede doel 'Kom op Tegen Kanker'


 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Axalta
Geplaatst op 14-05-2018


Share on: