Cessna van Sand Air stort neer in Krimpenerwaard

Gisteren is een eenmotorig sportvliegtuig, een Cessna 172 Skyhawk, neergestort op een landbouwgebied tussen Bergambacht en Stolwijk, in het gebied Krimpenerwaard in Zuid-Holland. De twee inzittenden kwamen bij de crash om het leven.

Het vliegtuig is eigendom van Sand Air, welk bedrijf vanuit Rotterdam rondvluchten, proeflessen en reclamevluchten verzorgt. Het toestel was gisteren rond 11.15 uur opgestegen vanaf Rotterdam - The Hague Airport. Rond 11.30 uur viel het toestel in de Krimpenerwaard zowat recht naar beneden, zo meldde een ooggetuige die ook iets zag ontploffen. 

Het desbetreffende poldergebied is aangewezen als laagvlieggebied. Er wordt boven het gebied regelmatig geoefend met sportvliegtuigen. 

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn gisteren naar de plaats des onheils gegaan. Bij onderzoek zal men geen gebruik kunnen maken van gegevens van een flight data recorder. Daarover beschikt dit vliegtuig niet. 

In 2012 is hetzelfde toestel in verkiezingstijd boven het strand van Wassenaar vliegend (in opdracht van SP) betrokken geweest bij een ongeval met een ander sportvliegtuig (vliegend in opdracht van CDA). Niemand raakte bij dit ongeval gewond. 
Jan Schrijver; bron gegevens Onderzoeksraad voor Veiligheid; AD; NOS
Geplaatst op 23-05-2018


Share on: