Claims 'saai, ééntonig, duf grijze pakkenwerk en papierschuiven' is een absolute misvatting

In SCHADE magazine nummer 2 stelden wij in de rubriek 'De jeugd van tegenwoordig' Mark Posthumus (27) en Suzanne van Eijk (28) aan u voor, beiden claims consultant bij Kröller Boom Assurantiën. Een aantal vragen en de antwoorden erop door Mark en Suzanne had u nog van ons tegoed. U leest deze vragen en antwoorden hieronder.

Wat is het grootste vooroordeel over je werk?
Mark: Een veel gehoord vooroordeel is dat verzekeraars 'boeven' zijn die op basis van de kleine lettertjes de dekking proberen af te houden. Uiteraard zijn deze verzekeraars en deze dossiers uitzonderingen, maar qua imago en publieke opinie heeft de verzekeringsmarkt in ieder geval nog een groeimogelijkheid.
Suzanne: Saai, ééntonig, duf grijze pakkenwerk en papierschuiven. Dit is absoluut niet waar. Mijn werk is erg veelzijdig. Geen schade is hetzelfde. Wij werken multibranche. Dit houdt in dat alle schades bij ons langs komen, van de kleine simpele ruitschades tot grote branden of aansprakelijkheidsclaims. Daarnaast zet ik geen schade zomaar door zonder dat ik daar zelf een mening over heb gevormd.

Wat moet de regering meteen aanpakken?
Mark: Ik hoop dat de politiek snel met meer duidelijkheid komt over de Brexit. De onzekerheid die de Brexit met zich meebrengt is slecht voor nationale en internationale ondernemingen en belemmert de economische groei. Ik hoop derhalve dat deze onzekerheid snel kan worden weggenomen.
Suzanne: De Brexit zou goed ingeregeld moeten worden. Er zijn de afgelopen tijd meerdere berichten in het nieuws geweest, waaruit blijkt dat verwacht wordt dat Engelse bedrijven verliezen zullen lijden in verband met de regelgeving en dat partijen niet samen tot een goede oplossing kunnen komen. Ik kan me voorstellen dat dit (onbewust) ook invloed heeft op de Europese en Nederlandse economie.
 
Wat is je favoriete app?
Mark: Strava en Veloviewer. Aangezien ik graag mijn vrije tijd op een racefiets of cyclocrosser doorbreng, zijn deze apps onmisbaar. Deze apps houden je fietstochten bij en vergelijken deze tochten met jouw eerdere tochten en de tochten van anderen.
Suzanne: Ik heb er twee, waaruit ik niet kan kiezen: DI.FM: heerlijke elektronische muziek waarbij je kan kiezen uit bijna 100 zenders en Pokémon Go, nou ja gewoon: Gotta catch ‘m all.
 
Wat is de laatste film die je hebt gezien?
Mark: In de bioscoop heb ik laatst de film ‘All the money in the World’ gekeken. Een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontvoering van John Paul Getty III, kleinzoon van oliemagnaat Jean Paul Getty.
Suzanne: Sin City, echt geweldig hoe een stripboek tot leven komt door middel van de kleuren, de manier van filmen, de karakters, de bewegingen die de acteurs maken en de wijze waarop het verhaal verteld wordt.
 
Welke tekst zou je op een t-shirt willen zetten?
Mark: Een bekende quote die op een t-shirt zou passen komt van Sherlock Holmes:
“When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.” Dit doet me denken aan mijn eerste echte hoofdpijndossier. Het betrof een aansprakelijkheidsdossier waarin een schade is ontstaan, maar waarbij van alle mogelijke schadeoorzaken bewezen kon worden dat deze niet hebben plaatsgevonden.
Suzanne: Ik hou niet zo van tekst op mijn kleding maar als ik echt zou moeten kiezen voor de ruiters en Star Wars fans onder ons: May the horse be with you.
 
Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Mark: De Italiaanse Alpen. Op deze bestemming worden al mijn wensen voor een goede vakantie vervuld namelijk sterke koffie, lekker eten, goede wijn, hoge bergen en prachtige fietsroutes.
Suzanne: Argentinië, een prachtige mix van cultuur, natuur en relaxation.
 
Wat is je laatste (pop/muziek) concert dat je hebt bijgewoond?
Mark: Eind december ben ik naar een concert van New Cool Collective geweest. Een zeer bekende big band die garant staat voor een goede avond met swingende muziek. Ik kan de band dan ook bij iedereen aanraden die ook maar enigszins van muziek houdt.
Suzanne: Delain, een cadeautje voor mijn 23 ste verjaardag van een vriendin. Ik luister graag naar kleine bandjes in een kroeg, zo ben ik op 31 december 2017 nog naar de coverband: Find the Cure geweest. Ook ga ik heel graag naar festivals, mijn favoriete: Dreamfields.
 
Van wie hingen er vroeger posters in je kamer?
Mark: Ik heb twee posters gehad die lang op mijn tienerkamer hebben gehangen. Eén was van de trappen van M.C. Esscher, een tekenaar waar ik ook nu nog erg van kan genieten. De ander was een ‘motivational poster’ met de tekst erop: “The journey of a thousand miles begins with a single step”.
Suzanne: The Backstreet Boys, Di-rect, Maroon 5, Linkin Park en 30 Seconds to Mars.
 
Wat is je favoriete restaurant?
Mark: Een favoriet restaurant heb ik niet, daarvoor ken ik al te veel leuke restaurants. Wel heb ik een favoriete kroeg: in Utrecht zit de kroeg Drie Dorstige Herten dat zich specialiseert in speciaal bieren. In deze kroeg ga je zitten aan een tafeltje of de bar en geef je aan de eigenaar tevens barvrouw aan welke smaken je lekker vindt en hoeveel drankjes je op de avond wilt drinken. Vervolgens kan zij jouw perfecte drinkschema voor de avond maken en zorgt zij ervoor dat de biertjes elkaar goed opvolgen en aanvullen. Een vertoning van puur vakmanschap.
Suzanne: In Apeldoorn de Ierse pub: lekker eten tijdens zowel lunch, diner als tijdens de borrel en gezelligheid voor een redelijke prijs. Maar ik vind het ook heerlijk om in de zomer een hele avond op het terras te zitten van tapas restaurant De Buren, onbeperkt tapas eten en sangria drinken natuurlijk.
 
Hoe voorkom je dat je ‘ook zo’n man  in een saai grijs pak’ /  ‘een grijze muis’   wordt?
Ik hoop en ga ervan uit dat de branche mij beoordeelt op mijn kennis, mijn kunde en mijn kwaliteiten. Juist door mijzelf te blijven bewijzen als een respectabel en vaardig persoon, hoop ik mij niet te hoeven voegen in het gros van de saaie grijze pakken. Of ik dan een pak draag of niet, doet daar hopelijk niet aan af.

Hoe voorkom je dat je ‘ook zo'n vrouw in een strak mantelpakje’ wordt?
Heel simpel: dat mantelpakje niet aantrekken. Ze zeggen wel eens: kleding maakt de man (in dit geval vrouw). Persoonlijk vind ik een mooie jeans met een bloes en een blazer veel leuker staan en ook nog netjes. Als ik al een pak aan zou doen, zou dit een broekpak zijn met Allstars. Ik ben wel fan van zakelijke jurkjes. Vakkennis moet blijken uit de wijze waarop een dossier behandeld wordt, de vragen die gesteld worden en de antwoorden die daarop gegeven worden. Helaas merk ik wel dat binnen de branche het pak nog een prominente plek inneemt. Zonde eigenlijk, want er is zoveel mooiere kleding die ook zakelijk is en kennis uitstraalt.
 
Wat is je levensmotto?
Mark: Een zin waar ik graag aan denk is: ‘Het gaat niet om de bestemming maar om de reis ernaartoe’. Uiteraard is deze uitspraak toepasbaar op het daadwerkelijke reizen, maar mijns inziens ook op het gehele leven. Ik probeer daarom zo veel mogelijk te genieten van de (kleine) dingen om me heen en te genieten van dit moment.
Suzanne: Geciteerd van Albert Einstein: ‘The one who follows the crowd will usually get no further than the crowd. The one who walks alone, is likely to find himself in places no one has ever been.’ 

Wat is je favoriete sport?
Mark: In mijn studententijd ben ik begonnen met schaatsen bij de Utrechtse Studenten Schaatsvereniging Softijs. Mijn kwaliteiten als schaatser waren niet noemenswaardig maar door de gezelligheid binnen de vereniging en de stimulans om je op jouw eigen niveau te verbeteren, heb ik daar vele jaren gesport. Ook nu ik al een aantal jaren alumni ben in plaats van actief lid, blijft schaatsen een sport waar ik van geniet en Softijs een vereniging waar ik met veel plezier aan terugdenk.
Suzanne: Ik kan niet heel goed kiezen. Momenteel zijn dit mijn meest favoriete sporten:
Kickboksen, niet zozeer omdat ik graag mensen in elkaar sla, alles behalve dat. Het is een geweldige workout, waarbij je alle spieren gebruikt, je leert jezelf verdedigen en je houding verandert positief. Daarnaast is de actie en reactie van het spelletje geweldig. Wat doet jouw tegenstander als jij een rechterhoek geeft en hoe ga je dan verder. Datzelfde komt terug in mijn werk. Wat gebeurt er als ik dit argument aanvoer en hoe ga ik dan verder.
Paardrijden, elk paard heeft een eigen karakter en het ene karakter is sterker dan het andere karakter. Een paard is een spiegel van jouw eigen gevoelens en emoties. Paarden zijn erg gevoelig en nemen snel jou energie over. Dat betekent dat in het geval jij nerveus bent, het paard dat ook wordt, wat kan inhouden dat hij snel schrikt, gaat staken of totaal niet wil luisteren. Omgekeerd werkt het hetzelfde. Als jij rustig bent, zal jouw paard ook rustiger worden en uiteindelijk graag met jou samen willen werken.
Krachttraining, wat ik al aangaf, ik ben vrij energiek. Daarnaast ben ik best ijdel dus ik denk niet dat dit verdere uitleg behoeft.
 
Is er een vraag die jij mist? Zo ja, wat is die vraag?
De vraag van Mark is: “Op welke prestatie ben je trots?”
De vraag van Suzanne is: “Wat is jouw favoriete kleur?”
 
Wat is jouw favoriete kleur?
Mark: Blauw, en dan meer specifiek de kleur blauw die op de muur van het Rijksmuseum zit. Een prachtige en diepe kleur die rust en daarmee kracht uitstraalt.
Suzanne: Rood, meer specifiek: diep rood.

Op welke prestatie ben je trots?
Mark: Ik heb in mijn studententijd besloten om mee te doen aan een uitdaging genaamd Amsterdam-Parijs. Deze wielrentocht voor duo’s bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit een start in Amsterdam en een finish in Parijs. De route mag/moet je zelf bepalen en je hebt uiterlijk 48 uur de tijd vanaf de start om bij de finish te komen. Na meerdere dagen aan voorpret tijdens het bepalen van de meest efficiënte route, klonk op zaterdag om 12:00 uur het startschot. Na 23 uur lang op de fiets te hebben gezeten, stapten ik en mijn teamgenoot op zondag om 11:00 af onder de Eiffeltoren en was na 495 kilometer mijn langste fietstocht tot nu toe succesvol tot een eind gebracht.
Suzanne: Na veel blessures aan mijn arm heb ik vorig jaar maart weer een rotswand kunnen beklimmen in Argentinië. Dit heb ik gedaan zonder blauwe plekken, verrekte spieren, gebroken botten of andere blessures op te lopen. Het is een geweldig gevoel om zoiets te doen. Eenmaal bovenaan heb ik met zo’n voldaan gevoel teruggekeken naar het punt waar ik begon en natuurlijk genoten van het prachtige uitzicht.
 
Jan Schrijver; foto Raphaël Drent
Geplaatst op 24-05-2018


Share on: