De Goudse helpt bij sociaal ondernemerschap

Sociaal ondernemers zijn ondernemers die de maatschappelijke missie van hun bedrijf vooropstellen. De Goudse Verzekeringen is sinds deze maand founding partner van Grow Impact. Dit is een groeiprogramma waarin sociaal ondernemers begeleid worden om groei te realiseren en tegelijkertijd de sociale impact van hun bedrijf te vergroten.

Van alle nieuwe ondernemingen bestaat na vijf jaar nog maar zo’n 60%. Bij ondernemingen die vanuit het sociaal ondernemerschap perspectief zijn opgezet, is dit echter 80%. Een probleem is wel dat vier op de vijf van deze bedrijven weliswaar (blijven) bestaan, maar geen winst maken. Dat belemmert groei, die nodig is om hun belangrijkste doel te behalen: het maken van impact. Grow Impact helpt sociale ondernemers om dit doel wél te realiseren. Elk jaar starten er twee opleidingsprogramma’s voor zo’n vijftien sociaal ondernemers waarin deelnemers leren hun propositie te verscherpen en een actiegerichte groeistrategie op te zetten. 

Als ondernemersverzekeraar zegt De Goudse dit initiatief toe te juichen. Bestuurslid Katinka Huijberts (foto): "Bij De Goudse vinden we het enorm belangrijk om ondernemers te helpen met hun bedrijfscontinuïteit. Daarom vinden we het programma van Grow Impact zo goed. Het is mooi dat we kunnen bijdragen aan het waarmaken van ondernemersdromen. Als familiebedrijf zit het ondernemerschap ons in hart en nieren, en we begrijpen dat het fijn is om soms een steuntje in de rug te krijgen."
Jan Schrijver; bron gegevens De Goudse
Geplaatst op 18-05-2018


Share on: