Groei bij Inter-Focus

Inter-Focus Intercultureel Expertisecentrum B.V. is in 2016 gestart door Özlem Adsiz en Kees Haak. Inmiddels werken er zeven mensen bij dit bedrijf.

Met diensten als re-integratie, arbeidskundig advies, herstelcoaching en interculturele trainingen biedt Inter-Focus begeleiding en advies ten behoeve van niet-westerse letselschadeslachtoffers en letselschade professionals. Het bureau is in 2016 gestart op initiatief van herstelcoach Özlem Adsiz (foto) en HR-professional Kees Haak. Inmiddels werken er zeven mensen, allen met een arbeidsdeskundige of coachingsachtergrond en met affiniteit met interculturele aspecten. Vanuit vestigingen in Den Haag en Rotterdam wordt er landelijk gewerkt in opdracht van verzekeraars, arbodiensten, werkgevers en belangenbehartigers.

“Om niet-westerse cliënten goed te kunnen begeleiden in arbeidsgerelateerde of hersteltrajecten, is naast inhoudelijke deskundigheid ook interculturele sensitiviteit belangrijk,” aldus Adsiz, “en soms is het zelfs nodig dat er diepgaande kennis is van een bepaalde cultuur om echt het verschil te maken. De combinatie van inhoudelijke en interculturele kennis is wat Inter-Focus uniek maakt in de letselschadebranche. Veel professionals, zoals arbeidsdeskundigen en herstelcoaches, hebben moeite om niet-westerse cliënten goed te begeleiden vanwege communicatie-problemen. Dan komen ze bij ons terecht.”

"Inter-Focus is op meerdere niveaus in de letselschadebranche actief", zo licht Özlem Adsiz toe: “Op organisatieniveau adviseren we klanten over een effectief diversiteitsbeleid, op medewerkerniveau geven we interculturele communicatietrainingen en op dossierniveau begeleiden we cliënten met een niet-westerse achtergrond.” 

 
Jan Schrijver; bron gegevens Inter-Focus Intercultureel Expertisecentrum B.V.
Geplaatst op 07-05-2018


Share on: