Guidewire ClaimCenter gaat FRISS gebruiken

FRISS is een partnerschap aangegaan met Guidewire, een in de VS gevestigde internationaal werkende leverancier van softwareproducten voor schadeverzekeraars, met voor schadebehandeling de oplossing Guidewire ClaimCenter.

Met de FRISS-software voegt Guidewire een op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde fraudedetectieoplossing toe. Daarmee kunnen fraude- en risicobeheerprocessen gestroomlijnd worden, klantervaring verbeterd en kosten voor verzekeraars beperkt.
Door middel van de FRISS-accelerator voor fraudedetectie bij claims, wordt de integratie tussen FRISS en Guidewire ClaimCenter versneld.
 
“Fraude is een ernstig probleem voor de verzekeringsbranche en heeft een sterk negatieve invloed op verzekeringspremies,” zegt Jeroen Morrenhof, CEO en medeoprichter van FRISS. “Fraudebeheersing is van cruciaal belang. Het onderzoeken van 'false positives' vergt vaak onnodig veel tijd en geld, kan van invloed zijn op klanttevredenheid en kan ook leiden tot een nadelige concurrentiepositie. De FRISS-accelerator voor fraudedetectie bij claims helpt verzekeraars een antwoord te vinden op deze uitdagingen.”

Via de integratie met ClaimCenter ondersteunt de accelerator gestroomlijnde verwerking voor fraude-en risicobeheersing, bestaande uit:
• een actuele en op AI aangedreven risico-indicator voor iedere claim;
• een risicoscore voor het bepalen van volgende stappen: afhandeling, het treffen van maatregelen voor onderzoek of risicobeheersing;
• de geautomatiseerde controle van claims in het claimsproces;
• gebruikersvriendelijk follow-up onderzoek en gegevensvastlegging.

Op de foto: Christian van Leeuwen, CTO van FRISS, vorig jaar op de Bühne van DIA met FRISS-CEO Jeroen Morrenhof met een bumper in de handen, tijdens een demonstratie. Vandaag en morgen overigens vindt in Amsterdam - opnieuw in de Westergasfabrek - DIA 2018 plaats
 
 
Jan Schrijver; bron gegevens FRISS
Geplaatst op 16-05-2018


Share on: