Heuvelman en Van Beusekom in AFM-bestuur

Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd, Jos Heuvelman (rechts) en Hanzo van Beusekom (links). Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Op voordracht van de raad van toezicht van de AFM zijn twee nieuwe bestuurders benoemd. Hiermee wordt het bestuur van de AFM uitgebreid van drie naar vier bestuurders.
 
Drs. Jos Heuvelman Msc. (1962) wordt bestuurslid met een bijzondere focus op Retail. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in het financieel toezicht bij DNB en is per 1 september 2018 voor de duur van vier jaar benoemd als lid van het bestuur van de AFM. De heer Jos Heuvelman vervult de vacature in het bestuur die was ontstaan door het vertrek van Femke de Vries. "Zijn belangrijkste opdracht wordt het toezicht van de AFM in de retailmarkt (lenen, sparen, beleggen, verzekeringen en pensioenen) verder te versterken", aldus de AFM. 
 
Drs. Hanzo van Beusekom MBA (1972) wordt als bestuurslid bij de AFM verantwoordelijk voor Domeinoverstijgend Toezicht en Vernieuwing. Hij is nu nog partner bij een in toezicht gespecialiseerd adviesbureau (Clear Conduct) en is per 1 juni 2018 voor de duur van vier jaar benoemd als lid van het bestuur van de AFM. "Zijn belangrijkste opdracht wordt om het toezicht meer data- en technologie gedreven te maken", adlus de AFM. 
 
Met deze twee benoemingen is het bestuur van AFM, aldus geeft het Ministerie van Financiën in zijn persbericht aan, weer op sterkte. Het bestuur bestaat met voorzitter Merel van Vroonhoven en Gerben Everts uit vier personen. 
Jan Schrijver; bron gegevens Ministerie van Financiën; AFM; foto bron AFM
Geplaatst op 30-05-2018


Share on: