Hoe voeg je waarde toe aan autowrakken?

Verzekeraars Centraal Beheer, NN Group en VIVAT bundelen hun krachten voor BlueCity Circular Challenge, dat zich richt op het op een innovatieve manier versnellen van de realisatie van de circulaire economie. Tijdens een 'challenge' gaat een team, bestaande uit studenten en young professionals, de strijd aan met andere teams. Het verzekeraarsteam zal zich richten op total loss-verklaarde auto’s.

Doel is om na te denken over conceptontwikkeling voor de circulaire economie in onder meer de financiële sector. De Rijksoverheid heeft in januari 2017, samen met bedrijven, vakbonden, overheden, natuur- en milieuorganisaties, kennisinstituten en financiële instellingen haar ambities voor een circulaire economie vastgelegd in het Grondstoffenakkoord. De ambitie is om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben gerealiseerd in Nederland. Om deze ambitie kracht bij te zetten hebben Centraal Beheer, NN Group en VIVAT de krachten gebundeld. De drie verzekeraars willen door middel van deze samenwerking, Sustainable Insurance genaamd, de betrokkenheid bij de circulaire economie in de branche vergroten.
 
De BlueCity Circular Challenge start op 14 mei. De teams van studenten en young professionals strijden tijdens de uitdaging in mei en juni tegen elkaar om, geïnspireerd door de circulaire economie, een nieuw product te ontwikkelen met zo groot mogelijke toegevoegde waarde. Zij doen dit door middel van hergebruik van bestaande producten en grondstoffen. De teams worden hierbij geïnspireerd door ondernemers, designers en denkers binnen de circulaire economie om te ontdekken welke extra mogelijkheden er voor verzekeraars zijn om circulair te opereren. Concreet wordt er tijdens de challenge door het team van Sustainable Insurance nagedacht over hoe verzekeraars hernieuwde waarde kunnen toevoegen aan total loss-verklaarde auto’s.

Op 22 juni 2018 besluit een vakjury welke winnaar het beste circulaire idee heeft ontwikkeld.
Jan Schrijver
Geplaatst op 14-05-2018


Share on: