Landelijke Veiligheidsdag in Almere

Morgen, zaterdag 26 mei, wordt tussen 10.00 en 17.00 uur in het centrum van Almere de Landelijke Veiligheidsdag gehouden. Diverse landelijke en regionale hulpdiensten laten zien wat hun werk inhoudt en hoe zij samenwerken. De toegang is gratis.

Op de Esplanade vinden gedurende de dag de meeste demonstraties plaats. Het begint om 10.00 uur met een optreden van 26 leden van het Police Precision Drill Team dat speciaal voor deze dag uit Malta is overgekomen.

Om 13.00 vindt de officiële opening plaats met een actie van de gezamenlijke hulpdiensten op het Weerwater. Een scenario wordt nagespeeld waarbij een drugsboot ontploft en twee boeven lijken te ontvluchten.

Het complete programma vindt u onder deze link.

De volgende partners maken de Landelijke Veiligheidsdag mogelijk: Politie, Brandweer Flevoland, Koninklijke Landmacht, Marine, Marechausse, Rijkswaterstaat, GGD Flevoland, Reddingsbrigade, Veilig Verkeer Nederland, ANWB. Ook het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) is op de dag aanwezig. Bij de preventietent op het Forum wordt door het CCV onder meer getoond hoe een digitale deurbel werkt. Verder worden er tips gegeven over cilindertrekken, flipperen en woningbeveiliging. 

De organisatie waarschuwt voor het warme weer dat morgen wordt verwacht. 
Jan Schrijver; bron gegevens CCV, VVV Almere, afbeelding uit promotievideo https://www.vvvalmere.nl/nl/veiligheidsdag?utm_source=www.veiligheidsdag.nl&utm_medium=doorlink&utm_campaign=www.veiligheidsdag.nl
Geplaatst op 25-05-2018


Share on: