Mobiel-vrij rijden wordt beloond

Vanaf nu dragen automobilisten die gebruikmaken van de AutoModus-app van Interpolis bij aan de bevordering van veiliger verkeer, vindt Interpolis dat voor de app-gebruikers een spaarsysteem introduceerde. Voor elke 100 kilometer die een automobilist die deze app gebruikt 'mobielvrij' rijdt, doet de verzekeraar een euro in een 'collectieve spaarspot'.

AutoModus-app-gebruikers kunnen vanaf juni zelf initiatieven indienen. Te denken valt aan oplossingen die fietsongelukken voorkomen tot ideeën om minder afgeleid te zijn als je aan het rijden bent. Vervolgens beoordeelt de onafhankelijke jury welke initiatieven in aanmerking komen voor een donatie uit de spaarpot. Eis is dat deze initiatieven bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid. De spaarpot groeit jaarlijks tot maximaal 250.000 euro. De jury bestaat uit Alphons Knuppel (Veilig Verkeer Nederland), Peter van der Knaap (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid), Maartje Burghgraef (Teamalert) en Mario Jacobs (wethouder slimme en duurzame mobiliteit, gemeente Tilburg). De uiteindelijke stem is aan de AutoModus-appgebruikers.

AutoModus is een app die automobilisten helpt hun telefoon niet te gebruiken tijdens het autorijden. Uit onderzoek van Interpolis blijkt dat 62% van de automobilisten achter het stuur bezig is met hun mobiele telefoon. Een Amerikaanse studie laat zien dat in 68% van de ongelukken afleiding een rol speelt, de telefoon is daarbij een van de belangrijkste oorzaken. De AutoModus app is 145.000 keer gedownload. Door de introductie van de spaarpot hoopt Interpolis mensen extra te stimuleren om in AutoModus te rijden. 

Jan Schrijver, bron gegevens Interpolis
Geplaatst op 18-05-2018


Share on: