Pensioenfonds Heijmans naar Zwitserleven

Zwitserleven neemt de pensioenaanspraken van de Stichting Pensioenfonds Heijmans N.V. over. Dat heeft Zwitserleven vandaag bekendgemaakt. In totaal gaat het over 2200 deelnemers.

Heijmans Pensioenfonds heeft de keuze gemaakt om de aanspraken te herverzekeren bij een verzekeraar. Door de rechten bij Zwitserleven onder te brengen, zegt het pensioenfonds zekerheid te creëren voor de deelnemers. Bovendien wordt door de overdracht voor hen een korting van 2% uit het verleden volledig en structureel gerepareerd.     

Hans Visser (foto), general manager Pensioenen bij Zwitserleven: ‘Door de overname van de verhoogde aanspraken is het voor Pensioenfonds Heijmans mogelijk om zekerheid te realiseren en Zwitserleven krijgt door de overname nieuwe gelden binnen waarmee extra kan worden belegd, en dat zorgt weer voor extra rendement. De overname zorgt daarmee voor een win-winsituatie voor alle betrokken partijen; zowel Zwitserleven als de deelnemers van Pensioenfonds Heijmans gaan van de overname profiteren.’     
     
In 2017 kondigde Zwitserleven zijn groeiambities aan en zette deze kracht bij door de pensioenaanspraken over te nemen van de vroegpensioenregeling voor personeel in de technische groothandel (VP Tech). 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto VIVAT
Geplaatst op 17-05-2018


Share on: