Schadeherstel groeimarkt voor KOERS Groep

Koers Groep uit Barendrecht heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt op het gebied van schadeherstel. Met een zich uitbreidend team staat deze specialist klaar op een geografisch steeds groter gebied. Ingo van der Stelt, de man die bij Koers Groep leiding geeft aan het schadegebeuren, legt uit waar dat succes aan te danken is.

Van der Stelt is op het ogenblik druk in de weer met de afwikkeling van een brandschade aan de Oosthavenkade 102 in Vlaardingen. Een forse klus, want dit in neo-renaissancistische stijl gebouwde pand ging begin april van dit jaar bijna geheel in vlammen op. Van der Stelt: “We zijn nu volop bezig met de sloop en hebben net met de experts en de eigenaresse een plan uitgestippeld voor de herbouw. Daar zijn we zeker één à anderhalf jaar mee bezig. Je hebt het dan ook over een schade van minstens een half miljoen euro.”   
 
Vaste partner
Koers wordt bij klussen als deze ingeschakeld door verzekeraars zoals Achmea, voor wie het bedrijf sinds 1 april 2015 een vaste partner is voor herstelwerkzaamheden in de regio Rotterdam. Van der Stelt: “Op basis van de goede ervaringen in de afgelopen drie jaar is dat contract per 1 april van dit jaar vernieuwd en is de regio waarin we actief zijn vergroot tot de gehele Randstad. Tijdens de januaristormen dit jaar zijn we door Achmea ook gevraagd collega netwerkbedrijven bij te springen om het enorme aantal schademeldingen in het zuiden en oosten van het land snel en efficiënt te kunnen afhandelen.” Behalve van Achmea is Koers vaste partner van overige partijen met herstelportals en werkt ze met rechtstreekse afspraken, middels opname en begroting vooraf. Dankzij deze contacten kunnen schades tot gemiddeld zo’n tienduizend euro snel worden hersteld. Dat levert voor alle partijen een goede klanttevredenheid op tegen lagere kosten.
 
Werkwijze
Over de werkwijze van Koers vertelt Ingo van der Stelt: “In geval van een schademelding staan we met ons schadeteam meteen klaar om de eerste nood te lenigen en vervolgens een plan van aanpak op te stellen, plus een herstelbegroting. Op basis hiervan behandelen wij alle herstelwerkzaamheden in het schadetraject van A tot Z. Indien gewenst kunnen we zelfs zorgdragen voor tijdelijke vervangende (gemeubileerde) woonruimte.” Dankzij de aanpak van Koers is de afdeling schadeherstel groeiende en wordt er flink geïnvesteerd om schades nog efficiënter en sneller af te kunnen wikkelen. Ingo van der Stelt: “Hierdoor en omdat we alle disciplines in huis hebben, kunnen we ook gecompliceerde schades snel en efficiënt herstellen.”
 
Fietsen met bekende oud-topwielrenners?
Koers Groep is dit jaar hoofdsponsor van de Insurance Cycle Tour. Dit jaar doen hieraan een aantal bekende oud-wielrenners mee, zoals Matthieu Hermans, zesvoudig etappewinnaar van de Ronde van Spanje, Bart Voskamp meervoudig etappewinnaar van Tour de France en Ronde van Spanje, Maarten den Bakker, oud Nederlands kampioen en meerdere podiumplekken Amstel Gold Race, Luik Bastenaken Luik en Waalse pijl en Kenny van Hummel. De man die in 2009 furore maakte met zijn deelname aan de Tour de France als rode lantaarndrager en “de slechtste klimmer” ooit volgens het toonaangevende sportblad L’Equipe. Zij zijn met hun smeuïge verhalen aanwezig en fietsen ook mee. Iedereen heeft dus gelegenheid tot een praatje en misschien een krachtmeting(?) voor de fanatieke deelnemers. Het is zeker geen wedstrijd, maar wel leuk. Ook meedoen? Schrijf u in voor 23 mei! Op www.insurancecycletour.nl vindt u alle informatie over inschrijving en sponsoring.
 
Meer weten over de Koers aanpak?
Ingo van der Stelt vertelt u graag meer over de wijze waarop Koers Groep schadeherstel efficiënt en integraal aanpakt. U kunt hem bereiken op 06 28877161 of via de mail op ingovanderstelt@koers.com 

 
(Advertorial)
Geplaatst op 30-05-2018


Share on: