Toename ladingdiefstallen in Engeland

In een 'TVM alert' wordt door de transportverzekeraar gewaarschuwd voor de toename van ladingdiefstallen in Engeland. Vooral op onbewaakte parkings en bij voertuigen die buiten de poort van losadressen de nacht doorbrengen, is het regelmatig raak, aldus de verzekeraar.

TVM verzekeringen ontvangt de laatste tijd weer meer meldingen van ladingdiefstal in Engeland. Ook uit informatie van o.a. TAPA (Transported Asset Protection Association Europe) blijkt dat bendes actief zijn en er op grote schaal ingebroken wordt en lading wordt ontvreemd.

TVM adviseert transportondernemers dat chauffeurs uitgerust op weg gaan, zodat zij zonder tussenstops kunnen doorrijden vanaf de ferry of tunnel naar de losadressen, dan wel van de laadadressen naar de ferry of tunnel. "Zorg ervoor dat er naar/in Engeland met deugdelijke sloten en/of anti-slashzeilen wordt gereden. Het kan voorkomen dat het toch niet mogelijk is de nacht op een bewaakte parking of het terrein van de ontvanger door te brengen. Voorkom dan in ieder geval dat er in afgelegen gebieden geparkeerd moet worden voordat de lading geladen of gelost kan worden of op plaatsen die bekend staan als risicovol. Stem af met de planning en/of uw opdrachtgever als de ontvanger niet bereid is te lossen of het voertuig op het terrein toe te laten", zo adviseert de verzekeringsmaatschappij. 
Jan Schrijver; bron gegevens TVM; bron foto Louise Melchers
Geplaatst op 15-05-2018


Share on: