Uitbreiding directie DNB met Nicole Stolk

Bij De Nederlandsche Bank (DNB) zijn drie zittende directeuren, onder wie president Klaas Knot, opnieuw benoemd voor zeven jaar, en is daarnaast een nieuwe directeur benoemd, Nicole Stolk.


Op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB is prof. dr. Klaas Knot herbenoemd in de functie van president van DNB. Daarnaast zijn mr. Frank Elderson en prof. dr. Job Swank herbenoemd in de functie van directeur.

Bovendien wordt de directie van DNB, mede in verband met de vereiste functiescheiding tussen resolutie en toezicht, uitgebreid met een vijfde lid. Op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB is mr. drs. Nicole Stolk (foto) benoemd in de functie van directeur. Zij is momenteel secretaris-directeur bij DNB en zal zich in haar nieuwe functie in het bijzonder richten op de resolutietaken van DNB en op het interne bedrijf.

De (her)benoemingen van Knot, Elderson en Stolk gaan in per 1 juli a.s. voor de duur van zeven jaren. De herbenoeming van Swank gaat in per 1 december a.s. voor de duur van zeven jaren. Vorig jaar werd drs. Else Bos reeds met ingang van 1 juli a.s. benoemd tot directeur en voorzitter Toezicht van DNB. Hiermee bestaat de directie van DNB vanaf 1 juli a.s. uit vijf personen
Jan Schrijver; bron gegevens Ministerie van Financiën; bron foto DNB
Geplaatst op 30-05-2018


Share on: