Van Ameyde neemt meerderheidsbelang in Dragintra

Dragintra Fleet Services en Van Ameyde zijn januari jl. strategisch gaan samenwerken. Om de samenwerking structureel vorm te geven is Van Ameyde meerderheidsaandeelhouder van Dragintra geworden. Dragintra gaat onafhankelijk en onder eigen vlag in heel Europa opereren vanuit de kantoren van Van Ameyde.

Dragintra Fleet Services ondersteunt klanten, die eigen of geleasete wagenparken hebben, met wagenparkadvies en wagenparkbeheer. Bedrijven met wagenparken kunnen alle activiteiten of deelactiviteiten uitbesteden aan de fleetmanagers van Dragintra. Dragintra heeft bovendien het FleetPack softwarepakket, met bijbehorende app voor berijders, ontwikkeld. Dragintra heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Dit netwerk wordt nu uitgebreid tot de 28 landen waarin Van Ameyde is gevestigd. Dragintra beheert circa 37.500 voertuigen voor zijn klanten. 

Klanten van Dragintra hebben de behoefte aan een uniforme oplossing met één centraal platform in heel Europa. Daarbij hebben de berijders lokale aanspreekpunten in de eigen taal nodig, waarvoor Dragintra zijn netwerk in Europa wil uitbreiden. Van Ameyde levert al diensten op het gebied van claimsmanagement met een internationaal schadeplatform voor wagenparkbeheerders en wil het dienstenpakket voor deze markt uitbreiden.  

Bart de Hoog, general manager van Dragintra, zegt: “Wij hebben gezocht naar strategische samenwerking met een internationale partij die ons vak begrijpt en het ons mogelijk maakt verder te investeren in ons fleet-managementsysteem FleetPack. Dankzij deze samenwerking is Dragintra een van de weinige onafhankelijke fleetmanagers die met eigen vestigingen actief is in heel Europa.” 

Piet Middelkoop, CEO van Van Ameyde: “Zowel Van Ameyde als Dragintra kunnen nu een full-service pakket bieden aan hun klanten. Door fleet- en claimsmanagement te centraliseren op één Europees platform, krijgen bedrijven volledig inzicht in alle kosten – inclusief de schadelast – van hun wagenparken.” 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Van Ameyde
Geplaatst op 28-05-2018


Share on: