VNAB onderzoekt mogelijkheid model beurspolis cyber

De VNAB gaat kijken of het mogelijk is te komen tot een modelpolis voor cyberverzekeringen. Het VNAB Cyberriskplatform zal onderzoek doen naar de mogelijkheid om een model beurspolis te ontwikkelen. Dat zei VNAB-directeur Wim Span vanmiddag bij de opening van de bijzonder geslaagde bijeenkomst over het thema cyber.

Cyber kan de komende jaren voor de zakelijke schademarkt uitgroeien tot een van de belangrijkste risico’s zo niet het belangrijkste, welk risico bovendien in alle andere branches terugkomt, zo werd gewezen op het belang van ‘cyber’ voor de bedrijfsmatige verzekeringsmarkt.  

In het 'VNAB Visie event Cyber' dat vanmiddag in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam plaatsvond onder dagvoorzitterschap van Tom van ’t Hek (links op de foto) waren sprekers achtereenvolgend Johan de Wit (Siemens), Derek Dijst (DNB), Abderrahman Kaouass (COT) en Roel van Rijsewijk (Deloitte).

Wim Span sloot (rechts op de foto) de geslaagde middag af, met de vaststelling dat uit de verschillende inleidingen en uit de reacties uit de zaal bleek dat de rode draad is dat partijen het belang inzien van het delen van kennis met elkaar en het gezamenlijk optrekken met elkaar om nog meer kennis op te doen, zowel met partners binnen de branche als met partners buiten de branche. Span benadrukte dat daartoe binnen de VNAB het Cyberriskplatform functioneert en middels de verschillende commissieleden als aanspreekpunt fungeert. 

Hij wees in algemene zin ook op de nieuwe vakbekwaamheidstool die door de vereniging (in samenwerking met Hoffelijk) wordt geboden en waarvan gebruikers via de werkgever gebruik kunnen maken. Door deze tool kan worden voldaan aan de Permanent Actueel eisen. In deze vakbekwaamheidstool zal ook de informatie op het gebied van cyber een plaats krijgen. De tool kan niet alleen gebruikt worden om kennis op te doen, maar ook om kennis vast te leggen. 

Hier leest u het artikel over de enquête onder de aanwezigen.
Jan Schrijver
Geplaatst op 22-05-2018


Share on: