Bas van Nispen van Crawford naar Aon

Bas van Nispen NIVRE-re treedt per 1 oktober aanstaande in dienst van Aon Global Risk Consulting (AGRC) als senior consultant in het Risk Management Team. Hij werkt nu als Senior Aansprakelijkheidsexpert bij Crawford & Company.

Bas van Nispen (43) is sinds mei 2013 werkzaam bij Crawford & Company. Naast zijn werkzaamheden op het gebied van aansprakelijkheid, is hij binnen dit expertisebedrijf verantwoordelijk voor cyberschades voor de regio centraal Europa. "Crawford heeft met het cyberteam hierin de afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd; naar schatting waren het enkele honderden cyberschades, waarvoor ik in de meeste gevallen - samen met ons team van technische specialisten op dit gebied - zelf actief ben geweest en in de overige gevallen nauw betrokken bij was", zo laat Van Nispen hierover weten.

Na verschillende functies in de juridische dienstverlening - eerst bij een deurwaarderskantoor en daarna gedurende zeven jaar als advocaat, maakte hij de stap naar de expertisebranche en nu de volgende stap in zijn loopbaan naar een assurantiemakelaar. "Ik heb de afgelopen vijf jaar met erg veel plezier gewerkt bij Crawford en doe dat tot op de dag van heden nog steeds. Mijn functie was vanuit de inhoud, met daarbij commerciële aspecten. Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe uitdaging, waar het weer zal gaan om een combinatie van inhoudelijke en commerciële aspecten. Ik heb een commerciële instelling, maar dat moet voor mij wel altijd vanuit de inhoud gebeuren. In mijn nieuwe functie zal het in kaart brengen van risico's voor ondernemers belangrijk zijn. Daarbij is het een voordeel dat je de praktijkervaring met je meebrengt van welke schades uit risico's kunnen voortvloeien. Daarmee kun je onderscheidend zijn, want het merendeel van adviseurs heeft geen jarenlange dag in dag uit opgedane praktijkervaring met schade", zegt Bas van Nispen. 

Onderdeel van Aon Global Risk Consulting (AGRC) is het COT, Instituut voor Crisis- en Veiligheidsmanagement. "Ook voor dat onderdeel denk ik met mijn kennis en ervaring een nuttige inbreng te kunnen hebben."

Als maatschappelijke nevenactiviteit is hij actief voor JINC, dat jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Hij geeft daar als vrijwilliger sollicitatietrainingen. 

Bij Crawford & Company maakt ook Rianne Baumann de overstap naar een assurantiemakelaar (Raetsheren). Een van de taken van haar lag op het uitbouwen voor Crawford van de activiteiten op het gebied van cyber.

Op de foto Bas van Nispen in het water tijdens de Amsterdam Cityswim in 2017. "Zondag 9 september aanstaande doen wij overigens met Crawford, samen met relaties uit de markt weer mee om geld op te halen voor het goede doel, ALS."
 
Jan Schrijver
Geplaatst op 29-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: