Fraude van ruim miljoen euro bij Van Mossel

De oud-financieel manager van de Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk, Mark Z., heeft bekend geld te hebben verduisterd. Het Openbaar Ministerie eiste afgelopen dinsdag vier jaar cel waarvan één voorwaardelijk tegen de ex-medewerker van het bedrijf.

Dat bericht brengt het vakblad Automotive. Volgens Van Mossel en volgens het OM heeft Mark Z. ruim een miljoen euro verduisterd. Volgens Mark Z. gaat het om iets minder geld. Hij wordt ook vervolgd voor het witwassen van het geld. Naast deze hoofdverdachte wordt ook diens vriendin (woont in Tsjechië) en een voormalig collega (ze werkte als administrateur onder Z.) van betrokkenheid bij de zaak verdacht.

Het Brabants Dagblad  meldt dat de hoofdverdachte dinsdag niet in de rechtbank aanwezig was. Eric Berkhof, ceo van Van Mossel, was wel aanwezig. Hij hoopt het geld terug te krijgen. Dat wordt bemoeilijkt doordat verduisterd geld is belegd in bitcoins. Van het geld dat terug zal komen, wil het benadeelde bedrijf een deel aan het goede doel schenken.

De uitspraak van de rechter volgt over twee weken.
Jan Schrijver; bron gegevens Automotive en Brabants Dagblad
Geplaatst op 16-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: