Huisdierverzekering wint aan populariteit

Honden- en katteneigenaren kiezen er weer steeds vaker voor om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor hun huisdier. Dat stelt Reaal Dier & Zorg die een aanwas boekt van 20% ten opzichte van vorig jaar. "De trend van de afgelopen jaren van stabilisatie lijkt hiermee ten einde", aldus Reaal dat naar eigen zeggen marktleider is in dit verzekeringssegment.

De medische zorg voor honden en katten staat in Nederland op een hoog niveau. De ontwikkelingen zijn vergelijkbaar met de medische zorg voor mensen, er is steeds meer mogelijk. MRI-scans, uitgebreide gebitsbehandelingen, behandelingen van gescheurde kruisbanden (orthopedie) zijn behandelingen die inmiddels gemeengoed zijn geworden. De rekening hiervoor kan echter flink oplopen. Nota’s van 700 à 800 euro zijn geen uitzondering meer. Door het afsluiten van een ziektekostenverzekering zijn eigenaren voorbereid op onverwachte medische kosten.

Uit een analyse van Reaal Dier & Zorg blijkt dat 64% van de eigenaren, die een ziektekostenverzekering afsluiten voor hun hond of kat, kiest voor de maximale vergoeding van 90%. Een duidelijk signaal volgens Reaal dat eigenaren behoefte hebben aan het financieel mogelijk maken van goede medische zorg. Ook is er een stijging te zien in het aantal aanvullende dekkingen. Het populairst is de aanvullende dekking voor gebit, hier kiest 34% van de eigenaren voor.

Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “Vorig jaar hebben we een nieuwe verzekering geïntroduceerd die voldoet aan de huidige wensen van huisdiereigenaren. Met deze complete dekking vergoeden we nu ook castratie, sterilisatie en preventieve zorg. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico te kiezen. We kijken bij onze productontwikkeling goed naar de humane ziektekostenverzekeringen en naar de behoefte van onze klanten.”

Van de bij Reaal Dier & Zorg afgesloten verzekering, is circa 75% voor de hond en circa 25% voor de kat. Dit is al jaren het geval en vergelijkbaar met andere landen zoals Engeland, Frankrijk en Zweden. Dure onderzoeken en behandelingen bij de kat zijn echter zeker geen uitzondering. Ook de zogenaamde “binnen-kat” kan ziek worden of bijvoorbeeld wat inslikken dat operatief verwijderd moet worden.

"Parallel aan de financiële crisis kenden huisdierverzekeringen de afgelopen jaren een terugloop. Momenteel laat de economie een positiever beeld zien en neemt de vraag naar huisdierverzekeringen weer toe. Het vertrouwen is weer terug. Tegelijkertijd stijgt het bewustzijn onder eigenaren, over de mogelijkheden van een huisdierverzekering, gestaag. Hierdoor zijn steeds meer honden en katten verzekerd van goede medische zorg", aldus Reaal Dier & Zorg.

Reaal Dier & Zorg is sinds 1998 actief in de markt van huisdierverzekeringen, voorheen onder de naam Proteq Dier & Zorg. 
Jan Schrijver; bron gegevens Reaal; foto Sam
Geplaatst op 14-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: