Maatregelen tegen droogte blijven van kracht

De maatregelen tegen de droogte in Nederland blijven onverminderd van kracht. De problemen met betrekking tot de waterkwaliteit, verzilting en natuur, scheepvaart en landbouw zijn voorlopig zeker nog niet voorbij. Dat heeft het landelijke Managementteam Watertekorten gisteren bekendgemaakt.

De regen van afgelopen week heeft niet gezorgd voor een structurele verbetering. Het aantal meldingen van blauwalg, botulisme en vissterfte neemt toe. Zwemmers moeten oppassen. De aanvoer van water via de rivieren blijft onvoldoende om zonder de huidige maatregelen het zoute water terug te dringen. Het grondwaterpeil verschilt per regio. Vooral op de hoge zandgronden in het oosten en zuiden van Nederland is het grondwaterpeil zeer laag.
 
IJsselmeerpeil gestegen
In de regio rond het IJsselmeer is het afgelopen weekend veel regen gevallen. Het IJsselmeerpeil is gestegen. Door de regen in het gebied hebben de waterschappen nu minder water nodig uit het IJsselmeer. De verwachting is dat het peil van het IJsselmeer en Markermeer over een aantal dagen weer zal dalen, maar minder snel dan eerder werd ingeschat.
 
Hier vindt u een overzicht van de verschillende door het Managementteam Watertekorten uitgevaardigde droogteberichten.

Onder deze link vindt u de actuele droogtemonitor van het KNMI.
 
 
 
 
Jan Schrijver; bron gegevens ministerie Infrastructuur en Waterstaat; bron afbeelding droogtemonitor KNMI
Geplaatst op 17-08-2018

Volgende >


Share on: