Operationeel resultaat NN Group kwart hoger

NN Group heeft in het eerste half jaar van 2018 een operationeel resultaat op de normale bedrijfsvoering van 508 miljoen euro gerealiseerd. Dat is een toename van 25,6% ten opzichte van het eerste half jaar in 2017. Deze verbetering is onder meer te danken aan de verbetering van het tekenresultaat van het Nederlandse schadebedrijf.

Het netto resultaat bedroeg 463 miljoen euro, wat een plus van 92,7% betekent. De solvency II ratio verbeterde van 213% aan het eind van het eerste kwartaal van 2018 tot 226% aan het eind van het tweede kwartaal van 2018. De combined ratio verbeterde in het tweede kwartaal tot 97,9%. "Alhoewel dit bemoedigend is, blijft er werk te verrichten om de combined ratio structureel te verbeteren naar 97% of lager", merkt CEO Lard Friese op. 

Over het Nederlands schadebedrijf wordt opgemerkt dat vanaf 1 juli 2018 de aan Van Ameyde uitbestede schadebehandelingsactiviteiten weer zijn ge-insourced door NN. Over de integratie van Delta Lloyd wordt onder meer opgemerkt dat de schadeproducten inmiddels zijn 'rebranded'. 

NN Group heeft bekendgemaakt dat het van AEGON de levensverzekeraars Aegon Czech Republic en Aegon Slovakia overneemt. 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto NN Group
Geplaatst op 17-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: