Schade Achmea stormen januari: 116 miljoen euro

Achmea heeft de halfjaarresultaten bekendgemaakt. Daaruit blijkt onder meer dat het resultaat van het onderdeel Schade & Inkomen lager is door de stormen in januari 2018, met een schadelast van 116 miljoen euro. Het onderliggend resultaat is door rendementsmaatregelen echter verbeterd. De solvabiliteit nam toe tot 191%.

Willem van Duin (foto), voorzitter Raad van Bestuur:  “Achmea is goed op weg met de realisatie van haar ambities tot 2020. De resultaten over de eerste helft van dit jaar zijn sterk beïnvloed door de schadelast als gevolg van de twee zware stormen die in januari over ons land trokken. Deze veroorzaakten veel leed en schade bij onze klanten, die wij in deze situatie goed hebben kunnen bijstaan. De totale schadelast als gevolg van deze stormen is uitgekomen op € 116 miljoen. Gecorrigeerd voor deze schadelast neemt ons operationele resultaat over het eerste halfjaar toe." Hij vervolgt: "Bij de particuliere schadeverzekeringen hebben wij meer klanten gekregen en is onze premieomzet gestegen, onder meer dankzij nieuwe diensten en de goede online service aan klanten van Centraal Beheer, Interpolis en FBTO. Dat wordt ook door onze klanten gewaardeerd. Zo werd Centraal Beheer uitgeroepen tot klantvriendelijkste verzekeraar en heeft FBTO de hoogste score behaald bij het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dankzij een strategisch partnership met Google is Centraal Beheer als eerste Nederlandse verzekeraar opgenomen in Google Assistent, waarbij innovatieve spraaktechnologie wordt ingezet bij de dienstverlening aan onze klanten." Internationale groei is er in het digitale kanaal; zo werd de Canadese verzekeringsmarkt betreden. Vanuit de doelstelling '25% minder verkeersongevallen in 2020' is de Interpolis-campagne rond het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer geïntensiveerd. 

De bruto verdiende premies namen in het eerste half jaar toe van 16,95 miljard euro naar 17,45 miljard euro. Daarvan was 2,359 miljard euro van het Schade & Inkomen onderdeel (2017 2,352 miljard). Het grootste deel hiervan betreft Nederland, met 2,065 miljard euro (2017 2,042 miljard). De combined ratio verslechterde van 94,1% tot 97,9%. Als de stormen van januari uit de cijfers gehaald worden, is er sprake van een verbetering van de combined ratio naar 92,5%.
 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Achmea
Geplaatst op 16-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: