SCHADE magazine nummer 4 is verschenen

Het vierde nummer van jaargang 2018 van SCHADE magazine is vandaag verschenen. Het coverartikel gaat over de droogte die ons deze zomer teisterde. We laten een boer die tevens agrarisch expert is aan het woord en we maken een rondgang in de wereld van de brede weersverzekering.

U leest ook dat juli voor de Stichting Salvage in aantal branden een recordmaand werd en dat het aantal natuurbranden volgens telling van de Brandweer verdubbelde, hetgeen ongetwijfeld ook met de warmte en de doogte van deze zomer te maken zal hebben. Extreem weer, je kunt er lessen aan ontlenen over schade en verzekeringen. Advocaat Jonathan Overes doet dat in een redactionele bijdrage. Dat er klimaatverandering is, daaraan zal niemand nog twijfelen en dat is over honderdduizenden jaren bezien een terugkerend gebeuren. Het is echter voor de eerste keer dat wij als geïndustrialiseerde mensheid de klimaatverandering versterken. Je hoort daarom ook wel de term klimaatverstoring. Duurzaamheid komt gelukkig steeds hoger op de agenda van bedrijven, al is 'duurzaam' een woord dat soms 'doet jeuken'. Hierover leest u meer in het artikel over Duurzaam Repareren. 

Goed risicomanagement is cruciaal voor bedrijven en assurantiekantoren kunnen hierbij hun bedrijfsmatige klanten helpen. Het zal de financiële adviesmarkt naar een hoger niveau kunnen tillen, zo schrijft Enno Wiertsema, directeur van Adfiz, in een artikel. Aan risicomanagement wordt eveneens uitvoerig aandacht besteed in een verslag van ons bezoek aan het congres Veilig Werken. Preventie is onlosmakelijk verbonden met risicomanagement, maar hoe bakken we dat in in het gedrag van ondernemers. In een artikel over een preventieseminar wordt de vraag gesteld of 'echte preventie' wel in ons DNA zit? 

Er is volop vernieuwing in de branche en daar moeten we voor openstaan. Stilstaan is immers achteruitgaan. Regelgeving kan helaas  belemmerend werken voor innovatie, zegt NN-ceo Lard Friese op am:innosurance, in een artikel dat verder onder meer gaat over disruptieve technologie, energietransitie, smart homes en kunstmatige intelligentie. Vernieuwing gaat ook over de binnenkant van de bedrijven, onder meer over de wijze waarop we ons werk organiseren. Stap bijvoorbeeld af van het dwangmatig volgens het vaste stramien vergaderen, denk eens aan 'sportification' van uw werk. 

Dat en nog veel meer leest u in SCHADE magazine nummer 4. Nog geen abonnee? Voor 45,- euro per jaar heeft u een abonnement, met 6 nummers per jaar plus de special Cijfers & Trends. Als u zich nu abonneert (info@schade-magazine.nl), sturen wij u nummer 4 vandaag nog toe.
Jan Schrijver
Geplaatst op 31-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: