Scharenborg Beltrum krijgt nieuwe eigenaar

Scharenborg Beltrum b.v. krijgt een nieuwe eigenaar. Huub Scharenborg (50) draagt zijn bedrijf over aan Edwin Penterman (37), die al ruim 18 jaar in dienst is bij dit in Beltrum gevestigde (Gelderland, Achterhoek) regionaal opererende assurantiekantoor. Met de formele overdracht eind september aan Edwin Penterman stapt de derde generatie Scharenborg uit het in 1937 opgerichte bedrijf.

Scharenborg is een advieskantoor voor MKB, agrarische sector en particulieren op het gebied van verzekeringen, hypotheken en complete financiële planningen. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging van de RegioBank in huis. Het bedrijf telt 3650 relaties, waarvan 65% particulieren en 35% (inclusief agrarisch) zakelijke relaties.

Mede-oprichter van Licent Assuradeuren
“Dat we zo’n sterke positie in de markt hebben veroverd, heeft verschillende redenen”, vertelt Huub Scharenborg (rechts op de foto). “Allereerst hebben we een hecht team dat erg betrokken is bij het wel en wee van onze klanten. Daarnaast zijn we ontzettend servicegericht en is maatwerk leveren voor ons de normaalste zaak van de wereld.” En dan is er nog de grote plus van het volmachtbedrijf Licent Assuradeuren. Huub: “Via Licent – waar we mede-oprichter van zijn – kunnen we onze klanten een breed scala aan verzekeringsoplossingen bieden.” Licent is tegenwoordig een coöperatie, met 27 deelnemende kantoren. Licent heeft 17 volmachten en werkt ook met eigen poolproducten. 

Veel energie gekost
Na 25 jaar leiding te hebben gegeven aan zijn bedrijf, vindt Huub het nu tijd om de bakens te verzetten. “De uitbouw van Scharenborg heeft mij heel veel tijd en vooral energie gekost en trok een grote wissel op mijn privéleven. Toen ik 50 jaar werd, ben ik me daarom gaan beraden op de toekomst. Hoe moet het verder? Omdat ik al reeds geruime tijd met Edwin Penterman in gesprek was over de mogelijkheden tot toetreding tot het bedrijf, was mijn keuze snel gemaakt. De voortzetting van Scharenborg door een nieuwe, frisse man, die ruim 10 jaar jonger is en het kantoor van haver tot gort kent, is de ideale situatie. Hiermee blijft de werkwijze en de continuïteit die ik voor ogen heb gewaarborgd.”

Vertrouwd gezicht
Edwin Penterman (links op de foto) begon ooit bij het bedrijf in het kader van zijn stage voor de toenmalige meao bank & verzekeringen. Hij kwam vervolgens in 2000 bij Scharenborg in dienst en werkte zich op tot adviseur op verzekeringsgebied. Daarnaast is hij nauw betrokken bij het management. Edwin kent het klappen van de zweep en is voor klanten een vertrouwd gezicht. “Omdat we al geruime tijd praten over de mogelijkheden van een overname, heb ik de tijd gehad om de vertrekpunten duidelijk op een rij te zetten. Essentieel is dat er voor de klanten niets verandert. Scharenborg moet het deskundige en servicegerichte kantoor blijven dat we altijd al zijn. Daarnaast wil ik absoluut dat de ijzersterke naam Scharenborg behouden blijft. Verder blijft het team onveranderd, zodat klanten dezelfde contactpersonen houden.” Na het vertrek van Huub eind volgende maand - hij is dan inmiddels 51 - bestaat het team uit 12 medewerkers, de nieuwe eigenaar Penterman meegerekend. Het team bestaat grosso modo uit 2 schadebehandelaars, 2 buitendienstfunctionarissen, 2 medewerkers voor het geven en verwerken van hypotheekadvies, 2 medewerkers voor de polisadministratie en -opmaak, 2 medewerkers voor ondersteuning c.q. voor de werkzaamheden uit hoofde van het RegioBank-agentschap en 1 administrateur/boekhouder. Aanvulling van het team met een nieuwe buitendienstmedewerker staat op de planning. 

Volop kansen 
Met het oog op de toekomst ziet Edwin volop kansen voor Scharenborg Beltrum. “Onze persoonlijke formule spreekt steeds meer mensen aan. De schaalvergroting zoals die in verzekerings- en bankenland gaande is, speelt ons in de kaart. Er zijn echter ook uitdagingen. Denk aan de steeds strenger wordende regelgeving. Om daar gericht op in te kunnen spelen, hebben we steeds meer kennis en kunde nodig. Maar van die kennis en kunde op het gebied van verzekeringen, hypotheken en financieel advies gaan onze klanten op hun beurt ook weer profiteren.”


 
Jan Schrijver; bron gegevens en foto Scharenborg Beltrum b.v.
Geplaatst op 30-08-2018

< VorigeVolgende >


Share on: