Achmea partner van 'Amsterdam Drone Week'

Achmea is partner van de Amsterdam Drone Week, die van 26 t/m 30 november wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. Achmea-bestuurder Robert Otto (met Innovatie in zijn portefeuille) zit in de Raad van Aanbeveling van dit evenement.

"Als grootste mobiliteitsverzekeraar van Nederland vinden wij het belangrijk om van meet af aan betrokken te zijn bij dit soort innovatieve ontwikkelingen", zo geeft de verzekeraar aan. Vervoer van personen met drones mag dan nu voor velen nog als verre-toekomstmuziek klinken, Robert Otto (foto) denkt dat passagiersvervoer op deze wijze mogelijk binnen een periode van vijf jaar al operationeel zal kunnen zijn.

Autonoom bestuurde passagiersdrones zouden wellicht eerder een goed inzetbaar vervoersmiddel kunnen opleveren, volgens Otto, dan zelfrijdende auto's, op voorwaarde dat het gebruik van het luchtruim uniform gereguleerd wordt. Wat het voor drones gemakkelijker maakt dan voor zelfrijdende auto's is dat het luchtruim geen voetgangers en fietsers kent.

Otto verwacht niet dat de inzet van drones voor het bezorgen van eten spoedig gemeengoed wordt, maar verwacht meer van de ontwikkelingen voor het inzetten in de zorg van drones in situaties waarin mensenlevens gered kunnen worden.

Onder deze link kunt u meer lezen over de Amsterdam Drone Week.
Jan Schrijver; bron gegevens Achmea, bron foto Achmea (fotograaf Gregor Servais)
Geplaatst op 05-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: