Dolmans Calamiteiten Diensten ontwikkelde ergonomische plafondreiniger

Zoals gisteren door ons is gemeld, heeft de Rob Insinger Duurzaamheid Award dit jaar twee winnaars opgeleverd, ECO-Point en Dolmans Calamiteiten Diensten. Over het winnen van de award heeft Dolmans vandaag een persbericht laten uitgaan, waarin nader de werking wordt uitgelegd van de ergonomische plafondreiniger, met welk duurzaam product het bedrijf de award in de wacht heeft gesleept.

Op de foto Rob Meershoek, algemeen directeur Dolmans Calamiteiten Diensten, gisteren in strandtent Habana Beach (Kijkduin) tijdens zijn pitch

"Het initiatief dat is ontwikkeld, is een ergonomische plafondreiniger. Dit apparaat, dat geheel in eigen beheer is bedacht, ontworpen en getest, is in staat de complexe reiniging van plafonds en hoge wanden uit te voeren, terwijl de medewerker op de grond blijft staan. Tevens zorgt het gebruik van hoge druk voor een snelle reiniging en worden er geen chemicaliën gebruikt. Dit betekent een besparing van tijd en het milieu wordt gespaard. 

Het idee, van oorsprong ontwikkeld om medewerkers fysiek minder te belasten, scoorde hoog op alle aspecten van duurzaamheid. Het levert minder belasting op voor de medewerkers tijdens complexe reinigingsopdrachten, zorgt voor minder milieubelasting, omdat het gebruik van chemische reiniging drastisch wordt verminderd, en zorgt voor een snellere reiniging, waardoor opdrachtgevers goedkoper uit zijn. Goed voor People, Planet en Profit dus."

Rob Meershoek, algemeen directeur Dolmans Calamiteiten Diensten: "Duurzaamheid en vitaliteit zijn onderwerpen die bij ons hoog op de agenda staan. Wij zijn daarom constant op zoek naar innovaties om onze medewerkers te ondersteunen tijdens hun werkzaamheden, zodat zij deze op een verantwoordelijke en veilige manier kunnen uitvoeren."

De gewonnen prijs bestaat uit een bokaal en een geldprijs. Het geld gaat Dolmans Calamiteiten Diensten besteden aan het stimuleren van een duurzaam initiatief. Bij de verkiezing in 2019 wordt bekend gemaakt waar het prijzengeld voor is ingezet.

Hier kunt u ons artikel van gisteren lezen over de uitslag van de verkiezing.
Jan Schrijver; bron gegevens Dolmans Calamiteiten Diensten
Geplaatst op 14-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: