Duurzaam Herstel zet stevig in op: meer verzekeraars

In zijn opening besprak de directeur van Duurzaam Herstel, Harry Filon, zoals gebruikelijk op het jaarlijkse netwerkevent de ontwikkelingen van het keurmerk. Aan het omarmen van het keurmerk vanuit de opdrachtgeverszijde valt er nog terrein te winnen, zo gaf hij aan. Dat is ook de reden dat Filons collega Angélica Gravendijk vandaag niet aanwezig is tijdens het netwerkevent.
Marieke Hoogerwerf van Polygon was één van de vijf genomineerden die na de inleiding van Harry Filon in een pitch de aandacht op hun nominatie vestigden"We hebben ons vandaag moeten opsplitsen", zo gaf Filon aan, "omdat vandaag vanuit het Verbond van Verzekeraars een bijeenkomst plaatsvindt, waarop duurzaamheid een essentieel thema is. Daar moeten wij uiteraard aanwezig zijn om uit te leggen wat het belang is van de keuze van duurzame reconditioneerders en herstelbedrijven en wat daarin het keurmerk Duurzaam Herstel voor de verzekeraars en voor hun klanten betekent. Angélica is nu bij het Verbond". Filon gaf aan momenteel met verschillende verzekeraars in gesprek te zijn en hij verwacht dat binnen nu en de volgende bijeenkomst er verscheidene verzekeraars ervoor zullen gaan kiezen (exclusief) te gaan werken met bij Duurzaam Herstel aangesloten bedrijven. Namen kon hij nog niet noemen.
Harry Filon greep de gelegenheid van het netwerkevent aan om de nieuwe promotiefilm gericht op verzekeraars te tonen. Ook de nieuwe brochure 'Hoe maakt u als verzekeraar uw duurzaamheidsbelofte waar?' is zoals de naam al aangeeft gericht op verzekeraars. De nieuwe brochure werd vanmiddag ook aan de aanwezigen van het netwerkevent gepresenteerd.
Om aan het keurmerk te voldoen gelden er administratieve eisen, generieke eisen en specifieke eisen. De aangesloten bedrijven hebben er belang bij dat de specifieke eisen zo scherp mogelijk toegesneden zijn. Ze zijn als specifiek toegesneden, maar nog scherper is mogelijk. Daarin worden goede vorderingen geboekt, onder meer voor reconditioneringsbedrijven, bouwbedrijven en vloerspecialisten. Er zijn verschillende gespreksgroepen gevormd en brainstormsessies gehouden. Ten aanzien van eisen is bijvoorbeeld belangrijk dat deze taakstellend zijn, maar ook dat ze ambitieus zijn. Dat ze realiseerbaar en uitvoerbaar zijn en ook dat ze meetbaar en toetsbaar zijn.
"Bij autoschadecasco gaat er jaarlijks zo'n 50 miljoen euro om. Als je bedenkt dat ons keurmerk in automotive, Duurzaam Repareren, breed gedragen wordt en enkele duizenden certificaathouders kent, dan moet er voor Duurzaam Herstel, ons keurmerk op het gebied propertyschade waar zo'n 350 miljoen euro jaarlijks omgaat, zeker gezien het toenemend belang van duurzaamheid, flinke groei mogelijk zijn", aldus Filon tot slot.
Na zijn inleiding gaf Filon een voor een het woord aan de genomineerden voor een pitch van zestig seconden met betrekking tot hun genomineerde initiatief.
Jan Schrijver
Geplaatst op 13-09-2018
< VorigeVolgende >
Share on: