Hago Next wint 'Kroon op het Werk' prijs

Deze week is voor de 18e keer de 'Kroon op het Werk' prijs uitgereikt. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze uitgereikt aan schoonmaakbedrijf Hago Next tijdens het Vitality Expert Event te Bunnik. Deze prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Hago Next toont lef in de schoonmaaksector met zijn innovatieve aanpak van overdag schoonmaken en is een voorbeeld voor andere bedrijven. De medewerkers voelen zich gerespecteerde collega’s. Hago Next zorgt voor betekenisvol werk. Door ook ander werk te doen bij de klant kunnen de medewerkers langer, gezonder en met plezier werken. Hago Next voert 9+ gesprekken met medewerkers. “Samen met de medewerkers willen we een rapportcijfer 9 of meer halen", aldus directeur Roy Ploum. Het winnen van de Kroon op het Werk prijs was ook dit jaar niet eenvoudig. Om de prijs te winnen moest Hago Next de jury overtuigen nog duurzamer te zijn dan de andere genomineerden, ’s-Heerenloo, Vanderlande en Robidus. Ieder bedrijf had zo zijn eigen unieke manier van werken. Oog voor de gezondheid en plezier in het werk van de medewerker was bij eenieder aanwezig.

HAGO Next is gevestigd in Capelle aan den IJssel en is onderdeel van de Vebego holding met zo’n 40.000 medewerkers. “Het familiebedrijf”, vertelt Ploum, “heeft zich vanaf het begin met maar een ding beziggehouden: hoe maken we impact op de maatschappij. Het is een echt mensenbedrijf met veel persoonlijke aandacht voor zijn medewerkers.” De filosofie achter het bedrijf is werknemers meer zelfstandigheid te geven, waardoor ze zich zekerder voelen. Tevreden werknemers leveren beter werk af wat resulteert in meer tevreden klanten. “Goed doen voor mensen vertaalt zich gewoon in een hoger rendement.” Ploum vervolgt: “We zijn met Hago Next begonnen nadat er in 2012 een landelijke staking van schoonmakers was over de te hoge werkdruk, slechte materialen en het gebrek aan goede kleding.” Hago Next deed het anders en kan worden gekenmerkt als een bottom-up organisatie met weinig hiërarchie. Werknemers krijgen diverse soorten coaching aangeboden, waaronder een ergocoach, een vitaliteitscoach, een budgetcoach, een zorgcoach en een praktijkcoach. “Maar duurzame inzetbaarheid is ook het geven van wat persoonlijke aandacht. Even bellen op een verjaardag en niet vanuit een ivoren toren besturen.”

Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding was juryvoorzitter van deze door het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) georganiseerde verkiezing. “We hebben een heel nauwkeurige selectie gehouden. Dit bedrijf heeft het aangedurfd zijn businessmodel radicaal te veranderen ten faveure van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid", aldus Weurding.
Jan Schrijver; bron gegevens NPDI en Verbond van Verzekeraars, bron foto NPDI
Geplaatst op 28-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: