Jan Willem Norbart (Reaal) op zijn werk overleden

Mr. Jan Willem Norbart (59) is vrijdag 31 augustus jl. plotseling overleden, tijdens een bijeenkomst op kantoor. Hij was unitmanager co-assurantie bij Reaal. Afgelopen april nog was hij een voortreffelijke gastheer tijdens de door Reaal aangeboden beursborrel in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.

De afgelopen vrijdag op zijn werk overleden Jan Willem Norbart, tijdens de beursborrel op de foto met zijn Vivat-collega Corné van Zeijl (rechts van hem), die hij met genoegen als gastspreker aankondigde

Jan Willem had een lange rijke loopbaan in de verzekeringsbranche. Hij begon op twintigjarige leeftijd bij de Zwolsche Algemeene als schadecorrespondent. Uiteindelijk werd hij bij de ZA groepshoofd brand/varia schade. In 1985 stapte hij over naar de Nederlandse vestiging van de Belgische verzekeraar AG, waar hij hoofd van het schadebedrijf werd. Een volgende loopbaanstap zette hij in 1990 naar Levob Verzekeringen, bij welk bedrijf hij gedurende tien jaar verschillende managementfuncties vervulde, waaronder adjunct-directeur Schade/Zorg, directeur employee benefits en directeur Verkoop en Service. 

Van 1999 tot 2001 was hij algemeen directeur en lid groepsraad van zorgverzekeraar Cardian. Er volgden verschillende functies, ook op interim basis, zoals interim business unitmanager Schade van de Nieuwe Hollandse Lloyd. Jan Willem had als verzekeraar heel veel ervaring opgedaan als business partner van het intermediair. In 2005 ging hij de branche van de andere kant meemaken, als regiodirecteur van Meeùs b.v., met eindverantwoordelijkheid voor de regio midden-Nederland met 11 vestigingen. Van 2009 tot in oktober van 2012 was hij directeur van de Landelijke Verzekeringsorganisatie van Meeùs. In december 2014 keerde hij weer terug aan verzekeraarszijde, bij Reaal. 

Jan Willem was niet alleen eem man met heel veel ervaring, in heel veel facetten van de branche. Hij had ook een grote hoeveelheid kennis, die hij niet voor zichzelf hield maar enthousiast ter beschikking stelde aan de branche, bijvoorbeeld door als corrector op te treden voor het Assurantie A diploma. Zelf beperkte hij zich niet tot zijn vakkennis. In de avonduren behaalde hij zijn meesterstitel rechten aan de rijksuniversiteit van Utrecht en volgde hij diverse managementopleidingen onder meer aan de Nijenrode Business University. 

Carola Wijkamp-Hermsen, directeur Intermediary P&C van Vivat: "Met groot verdriet en ontsteltenis moet ik u helaas mededelen dat Jan Willem Norbart, unitmanager co-assurantie, op vrijdag 31 augustus onverwacht is overleden. Tijdens een bijeenkomst op kantoor werd Jan Willem onwel en overleed kort daarna.
 
Jan Willem was sinds december 2014 werkzaam bij Reaal als unitmanager co-assurantie. Hij was enorm betrokken bij zijn klanten, zijn zakelijke relaties en de collega’s van zijn afdeling. Jan Willem was een markante man met veel vakkennis en ervaring, een groot gevoel voor humor en ongelofelijk veel hart voor de zaak. Wij zullen hem enorm missen.  
Onze gedachten gaan uit naar Jan Willem zijn gezin, familie en vrienden. We wensen hen veel kracht en sterkte toe dit verlies een plek te geven."De golfclub De Nunspeetse, waarvan hij lid was, schrijft: "Naast zijn drukke baan en gezin wist hij tijd te vinden om te golfen. Daarnaast liep hij regelmatig hard. Een echte sportman! Dat bleek ook uit het feit dat hij veelvuldig golfles nam om zijn spelniveau nog verder te verbeteren. Jan Willem deed regelmatig mee aan weekendwedstrijden en evenementen of liep een rondje met leden van de club. Verder heeft Jan Willem competitie gespeeld voor onze vereniging en is hij een gewaardeerd lid van de Evenementencommissie geweest. Jan Willem dacht actief mee en lardeerde een prijsuitreiking met de nodige humor. Je kon op Jan Willem rekenen. Kortom: een prettig mens om mee samen te werken, te golfen en gezellig een biertje of wijntje mee te drinken." Een echte sportman was Jan Willem, sport in het algemeen had zijn interesse en bijvoorbeeld het lopen van de marathon in het bijzonder. Ook motorrijden was een hobby van hem. 

Jan Willem Norbart laat zijn vrouw, Ursula, en twee kinderen, Steven en Nika, achter.

De crematieplechtigheid zal zaterdag a.s. in besloten kring plaatsvinden. Gelegenheid tot condoleren is donderdagavond 6 september a.s. van 19.00-20.30 uur in de Heerlickheijd van Ermelo, Staringlaan 1 te Ermelo.
Jan Schrijver
Geplaatst op 03-09-2018

Volgende >


Share on: